איך לתכנן טיול בהולנד

אמסטרדם גשרים מעל התעלות

דמיינו לעצמכם מדינה שבה אפשר לנסוע מקצה לקצה בפחות משלוש שעות, ובכל זאת לחוות מגוון עצום של נופים, תרבויות ואטרקציות. המדינה הזאת היא הולנד! בכל זאת, כשמדברים על הולנד, רוב הישראלים ישר חושבים על אמסטרדם. אבל על אף שאמסטרדם אכן מציעה תעלות פסטורליות, קופי שופס ומוזיאונים, כדאי להרחיב את הטיול בהולנד גם מעבר לעיר הגדולה במדינה. יש בהולנד מערכת תעלות שמקשרת את רוב המדינה(!), בתי לבנים עתיקים, נופים, יין וגבינות ואפילו כמה חופים נחמדים. האנשים מסבירי פנים, יש המון כפרים ועיירות לחקור, והודות לגודלה הקטן של הולנד אפשר לראות ולחוות המון בזמן קצר. אז אם אתם תוהים איך לתכנן טיול בהולנד, בעזרת הכתבה הבאה תוכלו ללמוד איך להרחיב קצת את הטווח ולראות לא רק את אמסטרדם.

מטרת הכתבה היא לעזור לכם לנווט בין כל האטרקציות באמסטרדם ומחוץ לה, במינימום עלות ועם מקסימום הנאה! בנוסף, תמצאו פה מידע וטיפים על הזמנת טיסות, כמה זמן כדאי לטייל בכל אזור, איך מתניידים, תכנון התקציב ועוד ועוד. אז יאללה, בואו נצא לדרך, למסע מרתק בארץ התעלות, הצבעונים, קבקבי העץ והצ'יפס עם מיונז!

טחנות רוח, הולנד

מה בכתבה

היכרות זריזה עם הולנד

הולנד, או בשמה הרשמי "ממלכת הולנד", שוכנת במערב אירופה וגובלת בגרמניה ממזרח ובבלגיה מדרום. למרות גודלה הקטן יחסית (רק כ-41,500 קמ"ר, כמעט פי 2 מישראל), הולנד היא אחת המדינות המתויירות ביותר באירופה, עם כ-20 מיליון מבקרים בשנה. זאת לעומת אוכלוסייה של כ-18 מיליון תושבים. הולנד ידועה בנופיה השטוחים, אבל האם ידעתם שכמעט רבע משטחה נמצא מתחת לפני הים?! בהתאם, המדינה מפורסמת במערכת התעלות המסועפת שלה, וגם בשדות הצבעונים הססגוניים, בטחנות רוח עתיקות, ובתרבות מפותחת של רכיבה על אופניים. רוב התיירים המגיעים להולנד מתמקדים כמובן באמסטרדם, העיר הגדולה ביותר ובירת המדינה. אבל כמו שכבר הזכרנו, יש בהולנד הרבה מה לראות מעבר לאמסטרדם, ובתכנון הטיול שלכם כדאי להחליט קודם כל איזה אזורים מעניינים אתכם במיוחד.

הנה סקירה קצרה של האזורים העיקריים

נתחיל ממערב הולנד, שם נמצא אזור ה"רנדסטאד" (טבעת הערים), הכולל את הערים הגדולות והמתויירות ביותר: אמסטרדם, רוטרדם, האג ואוטרכט. אמסטרדם הבירה מפורסמת בתעלותיה, במוזיאונים המרשימים שלה ובאווירה הייחודית שהיא מציעה למבקרים. רוטרדם, עיר הנמל הגדולה באירופה, ידועה באדריכלות המודרנית שלה. האג היא מרכז השלטון והמשפט הבינלאומי, ובאוטרכט יש אווירה אוניברסיטאית צעירה לצד היסטוריה עשירה. לאורך החוף המערבי של הולנד משתרעים חופי ים ארוכים ודיונות חול. עם עיירות נופש פופולריות כמו זאנדבורט ושבנינגן.

בצפון המדינה תמצאו נופים כפריים ועיירות ציוריות. חיטהורן, המכונה "ונציה של הצפון", מושכת מבקרים רבים בזכות התעלות והגשרים הרבים שלה. והאיים הפריזיים המערביים, לאורך החוף הצפוני של הולנד, חביבים על ההולנדים ועל תיירים כאחד. ומציעים חופים יפים ושמורות טבע ייחודיות.

במזרח הולנד נמצאים אזורים כפריים ויערות. כמו הפארק הלאומי Het Nationale Park De Hoge Veluwe, המושך מטיילים וחובבי טבע. כאן גם נמצאת העיר ארנהם, הידועה במוזיאון הפתוח שלה המציג את החיים המסורתיים בהולנד. ובדרום המדינה תוכלו לבקר במאסטריכט, עיר עתיקה בעלת אווירה אירופאית ייחודית. אזור זה גם כולל את פארק השעשועים הפופולרי אפטלינג, המושך משפחות רבות.

מעבר לנופים המגוונים, הולנד מציעה למבקרים בה תרבות עשירה, אמנות מרשימה (רמברנדט וואן גוך היו הולנדים!), אוכל טעים (גבינות, הרינג, וופלים), ואירועים ססגוניים כמו יום המלך. המגוון העשיר הזה, יחד עם מערכת תחבורה יעילה ומרחקים קצרים יחסית בין האתרים, הופכים את הולנד ליעד מושלם לטיול! 

חיטהורן הולנד

מציאת טיסות – איך מגיעים להולנד?

נתחיל כמובן מהחלק שבלעדיו אין טיול – הטיסה! כשמדובר בהולנד, האפשרות הנוחה ביותר היא טיסה ישירה מנתב"ג לאמסטרדם, כמובן.

שדה התעופה סכיפהול (Schiphol) באמסטרדם הוא אחד המרכזיים באירופה ונקודת כניסה מצוינת להולנד. מכיוון שמדובר במדינה קטנה יחסית, עם מערכת תחבורה מפותחת, ניתן להגיע בקלות מאמסטרדם לכל יעד אחר במדינה. למשל, מאמסטרדם לרוטרדם, העיר השנייה בגודלה בהולנד, הנסיעה ברכבת אורכת 40 דקות עד שעה. להאג, מרכז השלטון, מגיעים גם כן תוך כשעה, ולאוטרכט, העיר הרביעית בגודלה, תוך כ-30 דקות בלבד.

באופן כללי אפשר לחצות את כל הולנד מצפון לדרום בנסיעה של כ-3-4 שעות ברכב או ברכבת. זה אומר שבטיול של שבוע-שבועיים, אתם יכולים בהחלט להספיק לראות חלק ניכר מהמדינה, כולל ערים מרכזיות, כפרים ציוריים ואזורי טבע.

חזרה לטיסות: חשוב לזכור שלעיתים ניתן למצוא טיסות זולות יותר עם עצירת ביניים באחת מבירות אירופה, כמו לונדון, פריז, או פרנקפורט. למרות שהן מאריכות את זמן הנסיעה, הן עשויות לחסוך כסף רב, במיוחד בעונות השיא.

בכל מקרה, ולא משנה איך החלטתם לטוס, ההמלצה החד משמעית שלי היא להשתמש במנוע חיפוש הטיסות הבינלאומי סקייסקנר (skyscanner) כדי למצוא את הטיסה הזולה והמתאימה לכם ביותר.

למה סקייסקנר הוא המקום הכי טוב לחפש טיסות? כי יש לו ממשק נוח והוא מאפשר גמישות בחיפוש. ניתן לחפש בו טיסה ליעד כלשהו, בלי להגדיר יעד מסוים, ובתאריכים לא ספציפיים. וגם מקבלים את המחירים של הטיסה בטבלה חודשית. ככה שניתן לבחור את הטיסה הכי זולה לאותו חודש.

ולפני שאתם מתחילים בחיפוש עצמו, לחצו כאן למדריך שלנו לחיפוש קליל בסקייסקנר. כאן תקבלו את כל המידע שיעזור לכם להבין איך לבצע חיפוש מדויק לצרכים שלכם ולהבין את התוצאות.

מתי לבקר בהולנד?

הולנד נהנית מאקלים ימי מתון, המושפע מהים הצפוני.

האביב (מרץ-מאי)

האביב נחשב לתקופה האידיאלית לביקור בהולנד. זוהי העונה בה הטבע מתעורר לחיים, והמדינה מתכסה בשטיחי פרחים צבעוניים, ביניהם מפורסמים במיוחד הצבעונים. פארק קוקנהוף הסמוך לאמסטרדם, הידוע כ"גינה של אירופה", פתוח מאמצע מרץ עד אמצע מאי ומציג מיליוני צבעונים ופרחים אחרים בשיא פריחתם. גם הטמפרטורות נעימות, אם כי עדיין יתכנו ימים קרירים וגשומים. אירוע ייחודי אחר שמתרחש באביב הוא יום המלך (Koningsdag) ב-27 באפריל. זהו חג לאומי שנקבע לפי יום הולדתו של המלך הנוכחי. לכבודו כל הולנד צובעת את עצמה בכתום ויוצאת לחגוג ברחובות. בעקבות המסורת שקובעת שעסקאות שמתבצעות ביום המלך פטורות ממס, רבים מנצלים את היום לעריכת בזארים של חפצים משומשים, ומנהג זה הפך לאחד המרכזיים בחג.

הקיץ (יוני-אוגוסט)

זו עונת שיא התיירות בהולנד, כאשר רבים יוצאים לחופשה. מזג האוויר נעים יחסית, עם טמפרטורות ממוצעות של 17-20 מעלות צלזיוס. זה הזמן הטוב ביותר ליהנות מהפארקים, מהחופים ומהפעילויות בחוץ. בנוסף, רבים מהפסטיבלים הגדולים מתקיימים בקיץ, כמו פסטיבל הג'אז המפורסם ברוטרדם ביולי. עם זאת, זו גם העונה העמוסה ביותר, והמחירים בשיאם.

הסתיו (ספטמבר-נובמבר)

הסתיו מציע אווירה שקטה יותר ונופים מרהיבים של שלכת. הטמפרטורות מתונות, אם כי הסיכוי לגשם עולה. זו תקופה נהדרת לטיול בערים ולביקור במוזיאונים ללא המוני תיירים. בנוסף, חובבי אמנות יוכלו ליהנות מאירועים כמו שבוע העיצוב ההולנדי באוקטובר.

החורף (דצמבר-פברואר)

בהולנד החורף קר ולעתים קרובות גשום, עם טמפרטורות ממוצעות של 2-6 מעלות צלזיוס. למרות זאת, זו תקופה קסומה לביקור, במיוחד סביב חגי דצמבר כשהערים מקושטות באורות חג המולד. פסטיבל האורות באמסטרדם בדצמבר-ינואר הוא אירוע מרהיב שכדאי לחוות! ובשנים מסוימות, כאשר הטמפרטורות יורדות מתחת לאפס לתקופה ממושכת, התעלות קופאות ומתאפשרת החלקה על הקרח – חוויה הולנדית אותנטית. לידיעתכם, הפעם האחרונה שזה קרה היתה בפברואר 2021.

טיפ חשוב: כשאתם מתכננים את הביקור בהולנד, זכרו שמזג האוויר יכול להיות לא צפוי, ויתכנו גשמים בכל עונות השנה. לכן, ללא קשר לעונה בה תבחרו לבקר, הקפידו להביא איתכם בגדים חמים ומעיל גשם, גם בקיץ!

עיר האנזה_רק עתיק_רחלי דגן

השכרת רכב בהולנד

השאלה הראשונה היא כמובן האם בכלל כדאי לשכור רכב? ובכן, התשובה תלויה בסוג הטיול שאתם מתכננים. אם אתם מגיעים לחופשה עירונית בלבד, למשל באמסטרדם, רוטרדם או האג, אין ממש צורך ברכב. בערים הגדולות בהולנד יש תחבורה ציבורית מצוינת, יעילה ונוחה. בנוסף, חניה בערים הגדולות יכולה להיות מאתגרת ויקרה מאוד.

עם זאת, אם אתם מתכננים לטייל מחוץ לערים הגדולות, למשל לחקור את הכפרים הציוריים של הולנד, לבקר בשדות הצבעונים או לטייל בפארקים הלאומיים, רכב שכור יכול להוות יתרון גדול. הוא מאפשר גמישות מקסימלית וטיול בקצב שלכם, במיוחד באזורים שבהם התחבורה הציבורית פחות תכופה.

הכלל הכי חשוב בהשכרת רכב – ככל שתזמינו מוקדם יותר, כך המחיר יהיה זול יותר, ויהיה לכם יותר מגוון של רכבים לבחור מתוכו. במיוחד בחודשי הקיץ העמוסים במטיילים, אם לא תזמינו רכב מראש פשוט לא יישאר לכם… כמו כן, כשמזמינים את הרכב מראש חוסכים את כל כאב הראש וההתעסקות בזמן הטיול עם השוואת מחירים וחיפוש סוכנות השכרת רכב אמינה. באופן אישי אני מעדיפה לחפש רכבים באתר פאפם-פאפם. זה מנוע חיפוש ישראלי שעל כל היתרונות שלו כתבתי כאן.

כלל חשוב באותה מידה – אל תזלזלו בביטוח מתאים שמכסה את כל מה שאתם צריכים! איך עושים את זה? כתבנו מאמר שלם עם טיפים להשכרת רכב בחו"ל שאנחנו ממליצים לקרוא.

שימו לב:

בהולנד, בניגוד למדינות רבות באירופה, כמעט ואין כבישי אגרה (היוצאת מן הכלל היא מנהרת Westerscheldetunnel בדרום-מערב המדינה, שמחברת בין Zeeland Flanders ל-Shouth Beveland). בנוסף, חשוב להיות מודעים לכך שהחניה בערים הגדולות יקרה מאוד, ולעתים קרובות עדיף להחנות בחניוני Park & Ride בשולי הערים ולהשתמש בתחבורה הציבורית בתוך העיר.

דבר נוסף שחשוב לזכור הוא שהולנד היא גן עדן לרוכבי אופניים, עם נתיבי אופניים נרחבים. כנהגים, עליכם להיות ערניים במיוחד לרוכבי האופניים ולתת להם זכות קדימה במקומות רבים.

לסיכום, בעוד שרכב שכור יכול להיות נכס לטיולים מחוץ לערים הגדולות, חשוב לשקול היטב את הצורך בו בהתאם למסלול הטיול שלכם. בהולנד, שילוב של תחבורה ציבורית, רכיבה על אופניים (שניתן להשכיר בקלות) ואולי רכב שכור לימים ספציפיים יכול להיות הפתרון האידיאלי עבור רוב המטיילים. כמו כן, כפי שתראו בהמשך, אפשר לטייל מחוץ לערים גם בטיולים יומיים מודרכים, שהם פתרון מצוין למי שלא רוצים להתעסק עם השכרת רכב ונהיגה.

אופניים, אמסטרדם

רכישת כרטיסים לאתרים ופעילויות

מכיוון שמוקדי התיירות הפופולריים בהולנד עלולים להיות עמוסי מטיילים, כדי להבטיח שיהיו לכם כרטיסי כניסה לכל המקומות שאתם מתכננים לבקר, מומלץ מאוד להצטייד מראש!

אתר טיקטס

באתר טיקטס (Tiqets) אפשר לעשות חיפוש לפי שם העיר שאליה אתם נוסעים. ולמצוא כך כרטיסים לכל האתרים החשובים, כמו מוזיאונים ואתרים היסטוריים, פארקי שעשועים ועוד. למשל, עבור אמסטרדם אפשר להצטייד באתר בכרטיסים למוזיאון ואן גוך הפופולרי או לחלופין למבשלת הייניקן הפופולרית לא פחות. למוזיאונים נוספים באמסטרדם לחצו כאן.
ברוטרדם תוכלו לקחת שייט בנמל הגדול ביותר של אירופה ולראות אתרים היסטוריים, ספינה מפורסמת ואת טחנת הרוח הגבוהה בעולם, או לחוות יצירות אמנות של אמנים הולנדיים מפורסמים שמתעוררות לחיים באמצעים דיגטליים סוחפים. ואם אתם מתכננים ביקור בהאג, תמצאו באתר כרטיסים למוזיאון הנפלא שמציג את יצירותיו של מ.ק. אשר (1898-1972), שהיה ידוע ביצירותיו שהורכבו מאשליות אופטיות. וגם כרטיסים למאדוראדאם, העולם המיניאטורי שמציג מבנים, נופים ואתרים מכל רחבי הולנד. וכמובן, אם אתם מטיילים עם ילדים, תשמחו לדעת שיש באתר טיקטס כרטיסי כניסה לפארק אפטלינג שהוא כמעט בגדר ביקור חובה.  

לכניסה לאתר טיקטס לחצו כאן.

אתר Get Your Guide

אתר נוסף שחשוב להכיר הוא האתר Get Your Guide שגם בו ניתן לכתוב את שם המדינה, האזור או העיר שבהם אתם מתכננים לטייל, ולקבל מגוון הצעות לפעילויות שאולי לא הייתם מוצאים בדרך אחרת. למשל, אם אין לכם רכב, מה דעתכם לצאת לטיול מאמסטרדם אל הכפרים הציוריים וולנדאם, זאנסה סכאנט ואדם? בכפרים תפגשו בתי עץ מסורתיים, טחנות רוח, קבקבי עץ וגבינות מקומיות. טיול מפורסם נוסף היוצא מאמסטרדם הוא לחיטהורן המדהימה. מדובר על עיירה ציורית וירוקה עם תעלות וגשרים קטנים וחמודים כאשר ההתניידות בין הבתים נעשית בעיקר באמצעות שייט בסירות קטנות. לא סתם היא קיבלה את הכינוי "ונציה של הולנד". לטיולים מודרכים נוספים היוצאים מאמסטרדם לחצו כאן.

אחד האתרים החשובים במיוחד עבורנו באמסטרדם הוא כמובן ביתה של אנה פרנק, ובאתר Get Your Guide אפשר להרחיב את החוויה ולהצטרף לסיור מודרך ברובע היהודי, שבו לומדים על חיי הקהילה היהודית וכיצד ניסתה לשרוד במלחמה. במהלך הסיור מבקרים בבית הכנסת הפורטוגזי, במוזיאון ההיסטורי היהודי ובאנדרטה שהוקמה לזכר הנספים באושוויץ. לסיורים מודרכים נוספים באמסטרדם לחצו כאן.

באתר Get Your Guide תוכלו למצוא גם חוויות מגוונות כמו טעימת גבינות, סדנה להכנת וופלים, או ביקור באצטדיון של אייאקס באמסטרדם. ומרוטרדם תוכלו לצאת לשייט מלווה בבופה פנקייקים!

לכניסה לאתר Get Your Guide לחצו כאן.

תכנון עלויות הטיול בהולנד

כשאתם מתכננים את הטיול שלכם להולנד, חשוב לקבוע מסגרת תקציב מציאותית המתאימה לעלויות הצפויות. הולנד נחשבת למדינה יקרה יחסית באירופה, במיוחד בערים הגדולות כמו אמסטרדם. עבור תיירים ישראלים, העלויות יהיו דומות למוכר לנו מהבית. כך שאם אתם לא רוצים למצוא את עצמכם מוציאים סכומי עתק, כדאי לתכנן את ההוצאות מראש בקפידה.

המטבע המקומי בהולנד הוא כמובן היורו. וברוב המקומות, במיוחד בערים הגדולות ובאזורים תיירותיים, מקבלים כרטיסי אשראי. עם זאת, באזורים כפריים יותר או בעסקים קטנים, ייתכן שתתקלו במקומות שמעדיפים תשלום במזומן. לכן כדאי תמיד להגיע גם עם כסף מזומן, וגם למקרה שכרטיס האשראי כושל. הדרך הפשוטה ביותר להצטייד במזומן לטיול היא דרך Fly Money. האתר מאפשר להזמין את הסכום הדרוש לכם, מראש ובפשטות. ולאסוף את המט״ח בדלפקי בנק הפועלים בנתב״ג, בטרמינל 1 או 3, שפתוחים 24/7. ניתן לשלם על המטבע גם בתשלומים. להזמנה לחצו כאן.

אז כמה זה עולה?

לא פשוט לנקוב במספר מדויק של עלות יום טיול בהולנד, שכן זה תלוי מאוד בסגנון הטיול, במיקום ובעונה. עם זאת, הנה הערכה כללית לגבי מרכיבי החופשה המרכזיים:

לינה – מלון ברמה בינונית יעלה לכם 100-150 יורו ללילה לזוג, מלון יוקרה יעלה 200-300 יורו ומעלה ללילה לזוג. אם רוצים להצטמצם, הוסטל או אירוח ביתי יעלו 30-50 יורו ללילה לאדם.

אוכל – העלויות בסעיף זה מגוונות. החל מ-5 עד 8 יורו לקפה ומאפה בבוקר, ארוחה ממוצעת שעלותה כ-20-30 יורו לאדם, וכלה בארוחה במסעדה יוקרתית, שעלותה 50-80 יורו לאדם ומעלה.

תחבורה – לשם התרשמות, כרטיס יומי לתחבורה הציבורית באמסטרדם עולה כ-8 יורו. נסיעה מאמסטרדם לרוטרדם ברכבת עולה 15-20 יורו.

כניסה לאתרים ואטרקציות – כניסה למוזיאון או לאתר תיירותי עולה בדרך כלל בין 10 ל-20 יורו.

ככלל, אפשר לומר שאם ממש תתאמצו לחסוך, תוכלו להוציא כ-80-100 יורו לאדם ליום. זה כולל לינה בהוסטל, אוכל זול, תחבורה ציבורית ומעט אטרקציות. אבל רוב המטיילים, שישנים במלונות ברמה ממוצעת ולא מחשבים כל יורו, יוציאו קרוב יותר ל-150-200 יורו לאדם ליום. ומשם, אפשר רק לעלות…

זכרו כי אלו המחירים הממוצעים. באמסטרדם ובערים גדולות אחרות, ובמיוחד בעונת התיירות הגבוהה, המחירים יכולים להיות גבוהים בהרבה. מנגד, באזורים כפריים או בערים קטנות יותר, ניתן למצוא מחירים נוחים יותר.

טיפ חסכוני: אם אתם מתכננים לבקר בכמה מוזיאונים, שקלו לרכוש כרטיס מוזיאונים (Museumkaart). אפשר לרכוש את הכרטיס בכל אחד מהמוזיאונים המשתתפים בו (רוב הסיכויים שכל מוזיאון שתבחרו לבקר בו). והוא מקנה כניסה ל-5 מוזיאונים לבחירתכם ויכול לחסוך לכם עשרות או מאות יורו.
למטיילים באמסטרדם מומלץ לרכוש את כרטיס I amsterdam City Card. הכרטיס מעניק כניסה חופשית למספר רב של אתרים ומוזיאונים ונסיעה חינם בתחבורה הציבורית.

כמה ימים לבקר בהולנד?

כמובן שתמיד מומלץ לתכנן מראש את המסלול בהתאם למספר ימי הביקור. אם אתם מתכננים לבלות את כל הטיול בעיר אחת, בדרך כלל מספיקים 3-5 ימים לערים כמו אמסטרדם או רוטרדם. זה יאפשר לכם לחוות את האתרים המרכזיים, לטעום מהמטבח המקומי, ואולי אפילו לצאת לטיול יום קצר לאזור הסמוך (ובעצם בהולנד הכל די סמוך…).

אם אתם מתכננים לשלב בין טיול עירוני לטיול בטבע או רוצים לבקר ביותר מעיר אחת, ומעוניינים לשכור רכב או להשתמש בתחבורה הציבורית המצוינת, אורך הטיול תלוי במספר האזורים שברצונכם לבקר. היתרון של הולנד הוא שהמרחקים בה קטנים מאוד, כך שבזמן של כשבוע עד 10 ימים אפשר לערוך טיול מקיף במדינה. דוגמה לטיול מתגלגל היא:

– 3-4 ימים באמסטרדם וסביבתה (כולל זאנסה סכאנס וגני קוקנהוף)

– 2-3 ימים ברוטרדם והאג

– 1-2 ימים באוטרכט

– 1-2 ימים בצפון הולנד (חיטהורן או האיים הפריזיים המערביים)

כך שבסך הכל, טיול מקיף כזה יכול להימשך כ-7-10 ימים. כמובן שניתן להאריך ולשלב מקומות נוספים, או להתעמק בחלק מהמקומות לזמן ארוך יותר.

אם זמנכם קצר, אפשר בהחלט לתכנן חופשה מעולה של 5-7 ימים בהולנד ולהספיק לטעום ממגוון החוויות שהמדינה מציעה. במקרה כזה, מומלץ להתמקד באזור אחד או שניים. למשל אמסטרדם וסביבתה, או שילוב של אמסטרדם ורוטרדם.

טיפ חשוב: אם יש לכם זמן, זכרו שהולנד מהווה נקודת מוצא מצוינת לטיולים במדינות שכנות כמו גרמניה ובלגיה. למשל, מאמסטרדם ניתן להגיע לבריסל תוך כשעתיים ברכבת!

שוק הפרחים אמסטרדם

בחירת סוג הטיול בהולנד

בהולנד אפשר לעשות טיול כוכב או טיול מתגלגל, לפי ההעדפות האישיות של כל אחד. טיול כוכב מאמסטרדם יאפשר לכם כמובן לבקר בכל האטרקציות בעיר עצמה ובנוסף לבלות מספר ימים בטיולים בסביבה. הודות למרחקים הקצרים, תוכלו לנסוע לערים קרובות כמו האג (פחות משעה נסיעה) או רוטרדם (שעה נסיעה), לטייל בכפר הקסום חיטהורן, ובכפר טחנות הרוח המפורסם זאנסה סכאנס, ואם יש לכם ילדים לקפוץ גם לאפטלינג. באביב אל תוותרו על ביקור בגני קוקנהוף. לחובבי הטבע, ביקור באיים הפריזיים המערביים הוא דרך מצוינת לחוות את החי והצומח של הולנד. למשל, תוכלו להצטרף לטיול יומי מודרך אל האי טקסל.

כפר הנופש דה אמהוף

למשפחות עם ילדים מומלץ לבחון אפשרות לטיול כוכב שמרכזו הוא כפר הנופש דה אמהוף (De Eemhof). זה כפר נופש פופולרי מאוד, כך שצריך להזמין אליו מקומות חודשים מראש! הוא נמצא כ-45 דקות נסיעה מאמסטרדם, על שפת אגם. יש בו פארק מים, מסלולי אופניים והליכה בטבע, מסעדות, בתי קפה ופעילויות ספורט שונות. אפשר לבחור מבין מגוון אפשרויות לינה, מבקתות משפחתיות ועד וילות יוקרתיות. ורוב היחידות כוללות מטבח מאובזר. מהכפר תוכלו לצאת בכל יום לטיול במקום אחר, ובחלק מהימים להישאר בכפר עצמו וליהנות מכל מה שיש לו להציע.

טיול מתגלגל

אם אתם רוצים להעמיק יותר, אפשר לתכנן טיול מתגלגל שבו ישנים במספר מקומות. זכרו שבהולנד, בזכות מערכת התחבורה המפותחת, קל מאוד לשלב בין אזורים שונים גם ללא רכב שכור. הרכבות מהירות, תכופות ונוחות, ומאפשרות לכם לנוע בקלות בין הערים הגדולות ואף לאזורים כפריים יותר.

טיול לדוגמה בערים הגדולות של הולנד יכול להתחיל באמסטרדם, שם תבלו 3-4 לילות בביקור במוזיאונים המפורסמים, שיטוט בין התעלות וטיול יום לזאנסה סכאנס או לגני הצבעונים. משם תוכלו להמשיך להאג ל-2 לילות, לבקר בארמון השלום ובמאדוראדאם, ומשם לרוטרדם ל-2 לילות נוספים, שם תחוו את האדריכלות המודרנית, ותצאו לשייט. לסיום, בלו 1-2 לילות באוטרכט, כולל טירת דה האר הסמוכה. טפסו על מגדל דום, בקרו במוזיאון הרכבות ושוטטו לאורך התעלות העתיקות.
לחלופין, אם אתם מעדיפים טיול שמשלב תרבות וטבע, תוכלו לתכנן מסלול שמתחיל באמסטרדם, ממשיך לחיטהורן, עובר באחד האיים הפריזיים כמו טקסל, משם לאוטרכט עם אפשרות לטיול בפארק הלאומי הסמוך Utrechtse Heuvelrug, ואז חזרה לאמסטרדם לטיסה הביתה.
כמובן שניתן להוסיף לכל מסלול יעדים נוספים, הכל לפי הזמן שעומד לרשותכם.

צבעונים הולנד

טיולים מומלצים בהולנד לפי הזמן שעומד לרשותכם

אם עכשיו אתם מגרדים בראש במבוכה ושואלים את עצמכם "מה אפשר להספיק בסוף שבוע, בשבוע או בשבועיים?" אנחנו כאן לעזור לכם!

אם יש לכם רק סוף שבוע או 3-4 ימים…

מצוין! התמקדו באמסטרדם או ברוטרדם לחופשה עירונית קצרה ומהנה. באמסטרדם, בקרו במוזיאונים המפורסמים ושוטטו בין התעלות. ואם יש לכם יום נוסף, צאו לטיול יום לזאנסה סכאנס, לחיטהורן או לגני קוקנהוף (באביב). ברוטרדם, התרשמו מהאדריכלות המודרנית, בקרו בנמל, ואולי צאו ליום בדלפט או בהאג הסמוכות.

אם יש לכם שבוע…

שבוע בהולנד מאפשר לכם לטעום יותר ממגוון החוויות שהמדינה מציעה. התחילו ב-3 ימים באמסטרדם, כולל טיול יום אל אחד היעדים הקרובים לעיר. המשיכו ליומיים בהאג ויומיים ברוטרדם, יום באוטרכט, וליום האחרון, בחרו בין ביקור בחיטהורן, ה"ונציה של הצפון", טיול לאחד האיים הפריזיים כמו טקסל, או ביקור באפטלינג אם אתם עם ילדים. לחלופין אפשר לחלק את הטיול ל-3-5 ימים באמסטרדם. ולהוסיף יציאה מחוץ לעיר לטיולים בטבע, באיים, בחיטהורן, בגני הצבעונים או באפטלינג.

אם יש לכם שבועיים…

שבועיים מאפשרים לכם לחקור את הולנד ביסודיות ובנינוחות. תוכלו לבחור בטיול מתגלגל או בטיול כוכב לפי העדפתכם. הנה טיול מתגלגל ומקיף לדוגמה: התחילו עם 4 ימים באמסטרדם וסביבתה. המשיכו ליומיים בהאג ורוטרדם. הקדישו 2 ימים לאוטרכט, כולל טיול בפארק הלאומי Utrechtse Heuvelrug. בלו 2 ימים בצפון: יום בחיטהורן ויום באחד האיים הפריזיים. הקדישו יום גם לאיינדהובן ובקרו במוזיאון ואן אב (Van Abbemuseum) לאומנות מודרנית (כולל יצירות של פיקאסו, קנדינסקי, שאגאל, ווארהול ועוד). או במוזיאון פיליפס שמציע חוויה מרתקת המשלבת היסטוריה, טכנולוגיה וחדשנות. אם אתם מטיילים עם ילדים, הוסיפו יום בפארק אפטלינג. לסיום, בלו יומיים במאסטריכט בדרום, וטיילו במערות סנט פיטרסברג.

אם יש לכם יותר משבועיים…

עם יותר משבועיים, תוכלו להעמיק בכל אזור ולחוות את הולנד בקצב רגוע יותר. שקלו להוסיף:
– ביקור ממושך יותר באיים הפריזיים, אולי אפילו "קפיצה" לאי הגרמני סילט.
– טיול מעמיק יותר בדרום הולנד, כולל ביקור בערים כמו ברדה ודן בוס (Den Bosch).
– זמן נוסף באזורים כפריים, לרכיבה על אופניים ולחוויה אותנטית של החיים ההולנדיים.
זכרו, הולנד קטנה ונגישה, כך שגם בטיול קצר תוכלו לחוות מגוון רחב של אטרקציות. עם זאת, ככל שיש לכם יותר זמן, כך תוכלו להעמיק יותר בתרבות ובאורח החיים המקומי.

טירת מיודן

מקומות לינה בהולנד

לפני שאתם מזמינים מקומות לינה, חשבו היטב על הצרכים והרצונות שלכם ובחרו בהתאם. אם אתם מנסים לחסוך בעלויות ונשארים יותר מיום-יומיים באותו יעד, אפשר לחסוך באמצעות לינה במלון דירות, שמאפשר גמישות. תוכלו לבשל לעצמכם ולחסוך את מחירי המסעדות. דירות גם מתאימות מאוד למשפחות, שצריכות יותר מרחב מחייה. וגם לקבוצות חברים שרוצים לבלות כמה שיותר זמן ביחד. במקומות רבים אפשר למצוא מלונות דירות מצוינים ובמחירים טובים. למשפחות גם כפרי נופש כמו כפר הנופש דה אמהוף יכולים להוות פתרון מצוין.

אם אתם זוג שמחפש חופשה עירונית קלאסית, לכו כמובן על בית מלון. כדי להוזיל עלויות, אפשר לבחור ללון קצת מחוץ לעיר או בשוליה. בתנאי כמובן שיש תחבורה ציבורית טובה בקרבת מקום. ובערים הגדולות בהולנד זו לא אמורה להיות בעיה.

מתקשים להחליט באיזה מלון לבחור? חלק מהמחקר כבר עשינו בשבילכם

לחצו כאן למקומות הלינה המומלצים שלנו באמסטרדם. וכאן למידע מפורט על מלון פארק פלאזה ויקטוריה שבאמסטרדם.

אם אתם בהרכב משפחתי, כאן תמצאו מלונות למשפחות באמסטרדם.

ואם אתם מתכננים לבקר בחיטהורן ליותר מיום, כאן תוכלו למצוא מלונות בחיטהורן.

מסלולי טיול של מטיילים אחרים בהולנד

לפני שאתם מתכננים את הטיול שלכם מומלץ לקרוא על טיולים של מטיילים אחרים בהולנד. סיפורים אישיים של מטיילים יעזרו לכם להבין את השיקולים השונים שהם כללו בתכנון שלהם. שיכולים להיות רלבנטיים גם אליכם. הם יכולים לתת לכם רעיונות לביקור במקומות שלא חשבתם עליהם. וכמובן לעזור לכם להעריך כמה זמן כדאי להקדיש לכל מקום. וגם את העלויות הצפויות. חשוב לא פחות, מטיילים בעלי נסיון יכולים לעזור לכם להימנע מטעויות שהם כבר עשו…  

אני משתדלת לשלב באתר כמה שיותר סיפורים של מטיילים מגוונים. כולם נכתבו על ידי המטיילים. כך שזכרו שתמיד ייתכן ויהיו אי דיוקים או תוכן שאינו מעודכן. קחו זאת בחשבון בתכנון החופשה שלכם.

הנה הסיפורים של 3 משפחות מטיילות, מכולם אפשר ללמוד המון: האחד הוא טיול מקיף של כ-18 ימים, שגם ייתן לכם הערכת עלויות. השני הוא טיול של 10 ימים שבו ישנו בעיקר בכפר הנופש דה אמהוף. והשלישי גם הוא טיול של 10 ימים, ששילב בין אמסטרדם לכפר הנופש דה אמהוף. וכולל גם טיפים לביקור בפארק השעשועים אפטלינג.

בעתיד יהיו לנו סיפורי מסע נוספים, אולי אפילו שלכם! כשתחזרו מהולנד נשמח לשמוע על החוויות שלכם בתגובות.

תעלות באמסטרדם

סיכום

יאללה, צאו לדרך ותכננו את חופשת החלומות שלכם בהולנד! ולא משנה אם בחרתם באמסטרדם, ברוטרדם, או בכלל טיול טבע באיים. אל תשכחו לחזור ולספר לנו על החוויות שלכם בתגובות.

כמובן, אנחנו פה לרשותכם ולעזרתכם אם אתם צריכים עזרה בתכנון. השאירו שאלה בתגובות ונשתדל לענות במהירות!

לכתבות נוספות למטיילים בהולנד לחצו כאן.

תמונה של שיר ים פסקה

שיר ים פסקה

אני בעלת הבלוג טיולים צ'ק אין-אאוט, בו אני מתעדת את הטיולים שלי בארץ ובעולם. תוכלו למצוא הרבה המלצות מה לעשות בכל יעד, אטרקציות מגניבות, מקומות לינה שווים, סיורים מגניבים, מסלולי טבע שלא כדאי לפספס, מסעדות עם אוכל צמחוני ועוד המלצות שוות.

שתמיד נטייל,
שיר ים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חיפוש
עקבו אחרינו

רוצים להיות מעודכנים כאשר עולים המלצות על מסלולים חדשים בבלוג?

היכנסו לעמוד הפייסבוק / הירשמו לניוזליטר / עקבו אחר ערוץ הטלגרם של הבלוג.

דילוג לתוכן