בית אנה פרנק

אנה פרנק, אמסטרדם

בית אנה פרנק

באמסטרדם שבהולנד נמצא אחד מהמוסדות המרכזיים להנצחת השואה – בית אנה פרנק, נערה יהודייה מוכשרת שנספתה בשואה. אנה פרנק והיומן שכתבה בעת שהתחבאה מהנאצים הפכו לסמל הידוע בעולם כולו. הם עדות שממשיכה להתקיים, לזכר הסיפורים האנושיים שהתרחשו בתקופה כל כך לא אנושית בהיסטוריה.

מצבתה של אנה פרנק

סיפורה של אנה פרנק

אנה פרנק נולדה ב-1929 בגרמניה, למשפחה יהודית ליברלית. לאחר עליית הנאצים לשלטון עברה המשפחה לאמסטרדם. שם פתח אביה של אנה, אוטו פרנק, את העסק שלו. ואנה החלה את לימודיה בבית הספר. מההתחלה הראתה אנה כשרון ואהבה לכתיבה. וכשקיבלה ליום הולדתה ה-13 מחברת אדומה משובצת עם מנעול, החליטה לכתוב בה את יומנה האישי. השנה היתה כבר 1942 והנאצים כבר כבשו את הולנד. ואוטו פרנק החל לבנות מחבוא למשפחתו בבית ברחוב פרינסנחראכט מספר 263. ביולי 1942 עברו בני המשפחה למחבוא. משם המשיכה אנה לתאר ביומנה את חייה ואת חיי משפחתה ואנשים נוספים שהתחבאו עמם. היומן נפסק בתחילת אוגוסט 1944, כמה ימים לפני פריצת המשטרה למקום והעברת המסתתרים בו למחנות.

אנה פרנק נספתה בשואה. אביה, שחזר לאחר המלחמה להולנד, הוציא לאור את יומנה שהפך למפורסם בעולם כולו. הבית שנבנה ב-1635 ובו המחבוא, ניצל מתכניות הריסה. הוא נפתח כאתר זכרון בשם בית אנה פרנק בשנת 1960. כיום יש במקום ובבניינים הסמוכים מוזיאון שבו ניתן לראות עדויות לחיי היום יום במחבוא, כמו תמונות של כוכבי קולנוע שהדביקה אנה על הקירות וסימון הגובה שלה שנעשה על הקיר. המוזיאון מארח גם תערוכות מתחלפות בנושא השואה והמאבק בגזענות.

ביקור במוזיאון בית אנה פרנק

המבקרים בבית רואים את שני חלקי המציאות שהתנהלה בו בשנות המלחמה: החלק הקדמי של הבית שבו חיו חיים רגילים, והמחבוא שבו הסתתרו אנה ומשפחתה. הבית אינו מכיל את מרבית הרהיטים המקוריים, כדי לאפשר למבקרים לסייר בו בקלות. אך תוכלו לראות בו חפצים ומסמכים שונים של המשפחה ואת היומן המקורי של אנה, שנשמר. כאמור, יש בו גם תערוכות מתחלפות ומספר סרטים שמספרים את סיפור המחבוא ודייריו. הסיור במוזיאון מלווה במדריך אודיו חינמי הזמין גם בעברית. הוא מפרש ומנגיש את כל המוצגים השונים.

בית אנה פרנק, אמסטרדם

מידע חשוב למבקרים בבית אנה פרנק

המוזיאון זוכה לכמיליון מבקרים בכל שנה ולכן מומלץ מאוד להצטייד בכרטיסי כניסה מראש. הכרטיסים נמכרים באתר הרשמי של המוזיאון ושם גם תוכלו להתעדכן בשעות הפתיחה. ככלל, המוזיאון פתוח מדי יום בין 9:00 ל-22:00 בקיץ, בחורף נסגר ב-19:00.

מחיר הכניסה הוא 16 יורו למבוגר, 7 יורו לגילאי 10 עד 17, ויורו אחד עד גיל 9.

המוזיאון נמצא במרחק של כ-10 דקות הליכה מכיכר דאם המרכזית של אמסטרדם, ו-20 דקות הליכה מהתחנה המרכזית.

הכתובת היא Prinsengracht 263-267. אך הכניסה למוזיאון נמצאת מעבר לפינה, ברחוב Westermarkt 20. אם אתם רוצים להגיע בתחבורה ציבורית, סעו בחשמלית (טראם) בקו 13 או 17 ורדו בתחנת Westermarkt.

שימו לב, אם אתם מתקשים בהליכה, שהביקור בבית אנה פרנק כרוך בעליה בלא מעט מדרגות תלולות.

אסור לצלם בתוך הבית.

הנהלת המקום לא ממליצה על ביקור עם ילדים מתחת לגיל 10, עקב הנושא הקשה. אך הדבר נתון כמובן לשיקולכם.

במוזיאון יש גם בית קפה וחנות מזכרות שהכנסותיהם תורמות להמשך קיומו של המקום.

אנה פרנק, אמסטרדם

סיורים מומלצים בעקבות אנה פרנק

מלבד הביקור במוזיאון עצמו, ניתן לצאת לסיור מודרך כדי ללמוד יותר על חייה של אנה פרנק ועל קורותיה וקורות אמסטרדם בתקופת השואה. בסיור הזה מטיילים לאורך הרחוב שבו הסתתרו אנה פרנק ומשפחתה, עד לבית המסתור. המדריך יעשיר אתכם בידע רב ולאחר מכן מסיימים את הסיור בבית קפה שבו חווית מציאות מדומה שמובילה אתכם ממש בתוך הבית והמסתור המקורי, עם כל הרהיטים המקוריים במקומם. כך מקבלים תחושה אמיתית ואותנטית של החיים בבית בשנות המלחמה. זו חוויה אישית יותר שמאפשרת העמקה מבלי להצטופף עם עשרות תיירים אחרים ובהחלט משלימה את הביקור הממשי בבית אנה פרנק.

לפרטים והזמנות לחצו כאן.

סיור ברובע היהודי

אנה פרנק ומשפחתה היו חלק ממאות אלפי יהודים שהתגוררו באמסטרדם ערב מלחמת העולם השנייה. חלקם, כמו משפחת פרנק, היו מהגרים שהגיעו מגרמניה לאחר עליית הנאצים לשלטון. בסיור הזה מטיילים בליווי מדריך מומחה ברובע היהודי של אמסטרדם ולומדים על המורשת היהודית העשירה ועל השפעת המלחמה על התושבים. סיפורה של אנה פרנק מספר למעשה על חיי הקהילה היהודית וכיצד ניסתה לשרוד במלחמה. במהלך הסיור מבקרים בבית הכנסת הפורטוגזי, בבית המועצה היהודית ובאנדרטה שהוקמה לזכר הנספים באושוויץ. וגם בבניין תיאטרון לשעבר שהפך למרכז הגירוש של היהודים באזור. תשמעו על מוראות השואה בהולנד וגם על חוסן ואומץ בתוך מצוקה גדולה.

לפרטים והזמנת כרטיסים לחצו כאן.  

לפניכם כתבות נוספות שיעזרו לכם לתכנן את הטיול שלכם בהולנד:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצים טיפים שווים?

יאללה, שלחי לי לאימייל...

דילוג לתוכן