מסלול טיול בפראג: מצודת פראג – מאלה סטרנה ופטרין

מסלול טיול בפראג: מצודת פראג – מאלה סטרנה ופטרין

ליד הארמון בפראג ישנה שכונה קסומה בשם מאלה סטרנה עם המון נקודות עניין, כן גם פארק פטרין עם המגדל המפורסם, שווה לעשות סיור אשר מקיף את כל האיזור. בערך חצי יום או ארבע שעות. המסלול מטה עובר בנקודות שונות על פי סדר שמאוד נוח לעבור בו מבחינת עליות והליכה. מומלץ לעשות אותו באמצע שבוע, בסופי שבוע של שיא עונת התיירות האזור מלא בתיירים.

ניתן לשלב עם מסלול העיר העתיקה ליום טיול שלם (מעבר דרך גשר קארל).

הצטידו מראש במפות של גוגל, ניתן לשמור את הנקודות מראש ולטייל ללא אינטרנט:
גוגל מפות לאנדרואיד  ||  גוגל מפות לאייפון

את המסלול כתב תמיר, ישראלי שחי בפראג מספר שנים, נשוי ואבא לילד. תמיר ראש מידי יום רואה את התיירים הישראלים בעיר תרים אחר פירורי מידע באתרים ובקבוצות הפייסבוק השונות ללא מענה אמיתי. הרים את הכפפה ויצר סדרה של מסלולי טיולים בפראג בהם תעברו באתרים המרכזיים. 

תמיר מעביר סיור בירה ובארים בפראג > לחצו כאן לפרטים.

מגדל פטרין

המגדל נבנה בהשראת מגדל אייפל בסוף המאה התשע-עשרה ונועד להשקיף על העיר מהנקודה הגבוהה ביותר. מתחילים בבוקר מתחנת UJEZD שם אפשר לראות את אנדרטת נפגעי הקומוניסטים, העליה לגבעה דרך פארק פטרין (פטז'ין בצ'כית) אפשרית דרך פוניקולר – רכבת ממונעת כבל, או ברגל.

כשמגיעים למעלה הולכים דרך הגנים למגדל, אין ממש צורך לעלות למעלה, אלא אם ממש אוהבים נוף ממעוף הציפור, יש נקודות תצפית טובות יותר על העיר בפארק המוביל לארמון. יש במתחם המגדל שירותים נוחים בתשלום.

כמה עשרות מטרים משם ישנו מבוך מראות עתיק – אטרקציה לילדים שנמצאת במקום כבר 130 שנה. מאוד נחמד לילדים קטנים.

מומלץ אחר כך ללכת דרך הפארק לכיוון מנזר סטרחוב, הפארק יפה ולא לפחד לקחת קיצורי דרך במקום לרדת למטה במדרגות רק כדי לעלות למעלה בחזרה.

נקודת תצפית אהובה בדרך בין פטרין למצודה נמצת בחזית המנזר של סטרחוב לינק למפה של גוגל

ניתן לעשות ביקור במנזר – Strahovský klášter, יש שם ספריה עתיקה מעניינת, ואפשר גם לוותר ולרדת ישר ברחוב Úvoz עם הנוף היפה ואז לעלות על Ke Hradu לכיוון הארמון.

מיקום במפת גוגל לנקודת ההתחלה

מצודת פראג

המצודה העתיקה הגדולה בעולם ולחלוטין האתר המרכזי בעיר מתפרשת על מתחם של שבעים אלף מטר מרובע ומשקיפה על העיר. הארמון שימש את שליטי האזור לכל אורך שנותיו וניתן לראות בניינים במתחם מכל התקופות, היום המבנה נמצא באחריותו של נשיא צ'כיה ומשמש בנוסף גם מקום מרכזי לטקסים רשמיים. בשעות העומס תצפו לתור בכניסה בגלל בידוק בטחוני, אבל זה עובר יחסית מהר. בארמון לא מומלץ לשלם על שום כרטיס נוסף, הדברים היפים מגיעים בחינם.

הנקודה המרכזית בארמון היא קתדרלת ויטוס הקדוש הגותית שנמצאת במרכז המתחם. זוהי הקתדרלה הגותית הגדולה במרכז אירופה וכמו כנסיות דומות היא בנויה בצורת צלב, דבר הקשה לראות מבחוץ. בנייתה התחילה בשנת 1344 ונמשכה במשך שנים ארוכות, למעשה, הבניה הסתיימה רשמית ב1920. הקתדרלה מעוטרת בציורים ויטראז'ים מכל התקופות שצוירו בידי גדולי האמנים הצ'כים והאירופים, וכן חלון רוזטה ענקי בחזיתה עוצרת הנשימה.

במתחם ישנן עוד מספר כנסיות עתיקות וכן מוזיאון שדורשים תשלום לכניסה. וכן "סמטת הזהב" המפורסמת – Zlatá ulička בה התגוררו צורפי הזהב של העיר במאה ה17, למרות האגדות היא לא שימשה כמקום לאלכימאים אשר ניסו להפוך מתכות זולות לזהב. המיוחד בסמטה הם הבתים הקטנים שלמעשה היו הדלת האחורית והיום, שהחלק הקדמי של הבתים נהרס בשינויים שעברו על הארמון המראה הוא של כאילו כפר גמדים, הבתים משמשים כיום כחנויות מזכרות וישנו תשלום בכניסה ברוב שעות היום, אבל גם אם לא נכנסים שווה להציץ.

ישנו חילוף משמר בצהרים (12:00) אבל לא בטוח ששווה את העומס ובאופן כללי מומלץ להגיע לארמון מוקדם בבוקר או אחר הצהרים. ניתן לצאת מהצד השני ואז לרדת דרך הכרמים, או לחזור לאותה רחבה ממנה נכנסתם ואז לרדת דרך רחוב Nerudova היפה.

מיקום במפה לנקודת הכניסה לארמון

מצודת פראג היא אחד מאתרי התיירות האהובים על תיירים, ולכן היא עמוסה מבקרים. אם אתם מתכננים לבקר בה, מומלץ לשריין כרטיסים מראש.

לחצו כאן לרכישת כרטיסים – הכרטיסים ניתנים לביטול ללא עלות עד 24 שעות לפני ההגעה.

גני ארמון ולנשטיין

* פתוח בין אפריל לנובמבר בלבד

אם אגיד לכם שאחד הבניינים והגנים היפים בעיר נמצאים ממש במרכז לא תקפצו לראות? אחת הנקודות היפות בעיר מתפספסת על ידי יותר מדי מטיילים, אמנם קצת מסתתר מהחוץ אבל ממש לא קשה להגיע לשם.

הארמון נבנה במקור על יד אלברכט פון ולנשטיין, אחד המצביאים הגדולים ביותר של האימפריה הרומית הקדושה. היום הוא משמש משכנו של הסנאט הצ'כי אבל הגן וחזית הבניין המפוארת מעוטרת עמודים בסגנון הבארוק פתוחים במרבית ימי השנה למבקרים, מומלץ לבדוק שעות פתיחה לפני שמגיעים.

בארמון יש אגם מלאכותי, גן הבנוי כמבוך ובו מסתובבים טווסים וכן חצר פסלים יפה. הוא נמצא למרגלות מצודת פראג ברובע העתיק של מאלה-סטראנה לא רחוק מהרכבת התחתית. אפשר לחצות את מבנה הסנאט ולהגיע משם בקלות לכיכר מאלה-סטראנה שם נמצאת כנסיית תומאס הקדוש.

למיקום הגנים במפה

כנסיית ניקולס הקדוש

אחד הכנסיות הגדולות והמרשימות בעיר עומדת בכיכר מאלה סטרנה – הרובע הקטן, מרכז העיר העתיק ביותר בפראג. נראה שמכל נקודת תצפי באיזור היא מסתירה את הנוף עם הכיפות הירוקות המפורסמות שלה, הבניה החלה ב1745 ולקחה 100 שנים ושלוש דורות של אדריכלים כדי לסייים.

מיקום במפה

גני ורטבסקה

* פתוח בין אפריל לנובמבר בלבד

קצת נסתר, וצריך לשלם כניסה. אבל הגנים בסגנון איטלקי שווים ביקור ונקודת התצפית העליונה מביטה ממש מול הארמון מצד אחד והעיר העתיקה מהצד השני.

מיקום הכניסה לגנים במפה

פסל יוחנן המטביל והכנסיה המלטזית

מול גני ורטבסקה ישנה סמטה קטנה בשם Prokopská ובסופה פסל מרשים של יוחנן המטביל. ממול נמצאת הכנסיה של המסדר המלטזי, הכנסיה עצמה לא מעניינת במיוחד אבל השער העתיק שלה מהמאה ה14 שווה מבט. אם פונים ימינה הקיר של הכנסיה הוא כמובן הקיר המפורסם על שם ג׳ון לנון.

מיקום הפסל במפה

הקיר של ג'ון לנון

הסיפור כאמור מתחיל בטרגדיה, חורף 1980 ג'ון לנון נרצח ביתו שבניו יורק ומיליוני מעריצים בוכים את מותו. בפראג תחת שלטון הקומוניזם אסור להשמיע מוזיקה מהמערב, אבל תקליטים מוברחים של הביטלס ובנוסף העובדה שבמהלך האביב של פראג בסוף שנות ה60 הגבול התרבותי היה פרוץ תורמים לכך שהביטלס הינם אהודים לא פחות. על קיר אחת הכנסיות של המאלה סטרנה צייר אלמוני מצייר את פניו של לנון ומספר ציטוטים משיריו. הקיר הופך להיות נקודת עליה לרגל ליודעי דבר.

שנת 1988, הקומוניזים גוסס באירופה, ולאט לאט הסטודנטים בפראג מתאגדים כנגד המשטר. קבוצה של סטודנטים (שלאחר מכן יקראו "הלנונים") רושמים את תלונותיהם כנגד המשטר על אותו הקיר, דבר המביא להתנגשות בינם לבין המשטרה המבקשת למחוק את הגרפיטי. ישנם סיפורים על כך שביום היו צובעים את הקיר בלבן ובבוקר שוב היו מגלים כתובות חדשות לאורך כל הקיר. וממקום שנועד להוציא זעם, הקיר הופך לאחד הסמלים של מהפכת הקטיפה שמגיעה ב1989.

הגרפיטי המקורי כבר מזמן כוסה בשכבות על שכבות של צבע. פניו של לנון עדיין מבצבצות מהקיר בנקודות שונות, וכמעט תמיד שאני עובר שם אפשר למצוא תכתובת בעברית או אפילו דגל ישראל. יש המלינים על כך שהקיר לא שמר על חזותו המקורית. אבל גרפיטי זה חופש, אמני הז'אנר יעידו שזאת אומנות שמההתחלה יש לה סוף ברור מראש – האמן הבא ויכסה את היצירה הקודמת בציור חדש.

הקיר במפה

הקיר של גון לנון פראג גראפיטי

התינוקות של דויד צ'רני והפיגווינים הצהובים

מהקיר ממשיכים דרך גשר חביב עם תצפית על גלגל התחנה הישנה וגשר קארל לאי קמפה Kampa. מומלץ לעשות סיבוב בפארק מצד ימין ולראות את פסלי התינוקות של דויד צ'רני. וכן הפינגוינים הצהובים המוזרים שעומדים להם על הרציף.

מיקום במפה

הסמטה הצרה ביותר בפראג ופסל האנשים המשתינים

סמטה צרה כל כך, שרק אדם אחד יכול לעבור בבת אחת. יש רמזור שמורה אם ניתן לעבור. צמוד ברחבת המוזיאון של קפקא, אחד הפסלים של האמן דויד צ׳רני אשר יצירותיו המיוחדות מקשטות את העיר. פסל אנשים משתינים על מפת צ׳כיה שעורר הרבה זעם ומוצב שם מאז 2004 בעקבות הצטרפות צ׳כיה לאיחוד האירופי.

מיקום במפה – הסמטה

מיקום במפה – פסל המשתינים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצים טיפים שווים?

יאללה, שלחי לי לאימייל...

דילוג לתוכן