ניו יורק

איפה לישון בניו יורק?

על מנת להבין איפה לישון בניו יורק, כדאי קודם כל שנבין איך היא בנויה. בעיר חמישה רובעים: מנהטן, ברוקלין, קווינס, הברונקס וסטטן איילנד. רוב האטרקציות התיירותיות הן במנהטן, ומיעוטן מפוזרות ברחבי ברוקלין, קווינס והברונקס. במרכז מנהטן פרוש הסנטרל פארק, שהוא נקודת ציון חשובה בעיר. מנהטן היא אי, שבינה לבין לברוקלין מפריד האיסט ריבר. מעל הנהר מספר גשרים יפהפיים ובראשם גשר ברוקלין. מצידה השני של מנהטן זורם נהר ההדסון המפורסם, שמפריד בין ניו יורק לבין מדינת ניו ג'רזי.

רוב התיירים בוחרים ללון במרכז מנהטן. אם זה לא הביקור הראשון שלכם בעיר, ואתם רוצים להרגיש קצת יותר כמו מקומיים, בחרו באזורים פחות מתויירים כמו האפר ווסט סייד. באזורים הדרומיים יותר, כמו הווילג', יש מסעדות אותנטיות יותר, חנויות בוטיק, ברים וקצת פחות תיירים. ואם התקציב מוגבל ואתם רוצים לחסוך, אפשר בהחלט לישון מעבר לאיסט ריבר, בברוקלין, או מעבר להדסון, בג'רזי סיטי. מחירי הלינה שם זולים יותר והנסיעה לעיר בסאבווי קצרצרה, זולה ובטוחה גם בלילה.   

מנהטן

נתחיל בסקירה של השכונות המומלצות ללינה במנהטן. כל שכונה מציעה אווירה שונה וקירבה לאטרקציות שונות. ביחרו את השכונה שמתאימה לכם. אבל זכרו שבניו יורק יש מערכת סאבווי (רכבת תחתית) מעולה ויעילה. כך שגם אם בחרתם לגור בקצה הדרומי של האי, תוכלו להגיע בקלות ובמהירות לקצהו הצפוני. כמובן, כל עוד בחרתם במלון קרוב לתחנת סאבווי. אם אתם מגיעים למספר ימים וצפויים לנוע הרבה ממקום למקום, ריכשו כטיסי נסיעה יומיים או שבועיים שיחסכו לכם בעלויות.  

מלונות מומלצים במרכז מנהטן

מתאימים למי שזה הביקור הראשון שלהם בניו יורק ועדין לא מכירים את העיר ולא בטוחים מה הם מעדיפים. כאשר לנים פה, אפשר ללכת ברגל לחלק גדול מהאטרקציות המרכזיות ולחסוך זמן על נסיעות. בין היתר יש כאן את הטיימס סקוור, את בניין האמפייר סטייט, את המוזיאון לאמנות מודרנית ואת תיאטראות ברודווי. כמובן שיש פה גם הרבה מסעדות מעולות והזדמנויות לקניות. עם זאת, זה האיזור שאליו מתנקזים רוב התיירים שמגיעים לניו יורק. לכן המחירים יהיו כנראה מהגבוהים בעיר והצפיפות והרעש רבים במיוחד. אבל כאן גם תחוו את ניו יורק הקלאסית, במיטבה.

Casablanca Hotel by Library Hotel Collection: מלון שהוא ממש צעדים ספורים מטיימס סקוור ויאפשר לכם לחוות את כל ההתרחשויות בכיכר ובסביבתה, ביום ובלילה. החדרים שקטים יחסית למיקום המרכזי וכמובן שאין מחסור בתחבורה ציבורית באזור. מומלץ למי שרוצה חוויה ניו יורקית קלאסית.

למחירים והזמנות לחצו כאן

Hotel Scherman:  מלון בוטיק עם דגש על עיצוב ייחודי ומחיר מאוד נוח. במחיר כלולה גם ארוחת בוקר קלה. כך שתוכלו להרשות לעצמכם לשדרג לחדר גדול יותר ולהתרווח יותר מהמקובל בדרך כלל בחדרי המלון הקטנים המאפיינים את ניו יורק. למלון מיקום מצוין במרכז העיר, קרוב לכל האטרקציות ועם מגוון מסעדות במרחק הליכה.

למחירים והזמנות לחצו כאן

The Sherry Netherlandלמי שרוצה לקום כל בוקר עם נוף של הסנטרל פארק ועדיין להיות קרוב למרכז העיר והאפשרויות שהיא מציעה. המיקום הוא ממש בפינה הדרום מזרחית של הפארק, על השדרה החמישית המפורסמת ועתירת החנויות. החדרים גדולים יחסית למקובל בניו יורק ועיצוב הלובי ישאיר אתכם בפה פעור.

למחירים והזמנות לחצו כאן

מלונות מומלצים באיזור הסנטרל פארק

השכונות משני צדדיו של הסנטרל פארק הן ה-Upper East וה-Upper West של מנהטן. אלו שכונות מגורים עם רחובות רחבים ושלווים. לכן אין פה הרבה מלונות, ושקט פה לעומת מרכז העיר. הלינה פה מומלצת למי שנהנים מהשקט או למי שרוצים להיות במרחק נגיעה מהסנטרל פארק והפעילויות שהוא מציע. אין כמו לפתוח כל בוקר בהליכה בפארק להפגת הג'ט לג!

Lucerne Hotel: בצד המערבי של הפארקמלון באוירה אירופאית קלאסית, עם ריהוט בסגנון עתיק ומסעדה צרפתית להשלמת האווירה. יש תחנת סאבווי קרובה שממנה ניתן להגיע לכל מקום בעיר. וכמובן מרחק הליכה קצר מהסנטרל פארק והמוזיאונים שבקרבתו. המלון מתאים גם לציבור הדתי, שכן הוא קרוב לבתי כנסת ולמסעדות כשרות.

למחירים והזמנות לחצו כאן

Hotel Beacon: גם כן בצד המערבי של הפארק, בשכונה שקטה אבל בקרבת חנויות ומסעדות רבות. החדרים המרווחים מרוהטים בפשטות אך נעימים וכוללים מטבחון. לכן נוח במיוחד למגיעים עם ילדים. יש גם תחנת סאבווי קרובה.

למחירים והזמנות לחצו כאן

Lowell Hotelמלון מפואר בצידו המזרחי של הסנטרל פארק. הסביבה יוקרתית וממש צעדים מהמלון יש מגוון חנויות מעצבים כמו הרמס וקוואלי. לא זול, אבל המיקום ממש ליד הפארק והשירות המצוין, שמתייחס לכל אורח כמו אל סלבריטי, שווים את המחיר.

למחירים והזמנות לחצו כאן

מלונות מומלצים באזור הווילג'

עבור מי שמחפשים אווירה פחות תיירותית ופחות מעונבת, מומלץ להדרים אל אזור הווילג'. האזור מחולק באופן כללי למזרח (East Village) ולמערב (West Village), עם מספר אזורים נוספים באמצע, כמו גריניץ' ווילג' וכיכר וושינגטון. באזורים אלו תפגשו יותר צעירים וצעירים ברוחם ואוסף אקלקטי של חנויות, כולל חנויות וינטג' ויד שניה רבות. גם חלק גדול מחיי הלילה מתרחשים כאן. אז אם אתם בעניין של ברים ומועדונים, זה המקום בשבילכם. באזור כיכר וושינגטון פזורים הבניינים של אוניברסיטת ניו יורק והכיכר תמיד סואנת והומה מסטודנטים, אמני רחוב ודוכנים שמוכרים מכל הבא ליד.

The Bowery Hotel: מלון בוטיק עם בר מעוצב באיסט ווילג'. רק כמה דקות הליכה ממגוון מועדוני הופעות מרכזיים, מתאים לחיות הלילה שבינינו.

למחירים והזמנות לחצו כאן

The Marlton Hotelמלון באווירת וינטג', עם מסעדה בסגנון דיינר, ממש ליד כיכר וושינגטון. גם החדרים מעוצבים לתפארת וכחלק מהשירות כל אורח מקבל גם חלוק ונעלי בית, כמו במלון 5 כוכבים.

למחירים והזמנות לחצו כאן

Walker Hotel Greenwich Village:  המלון מעוצב באווירת שנות ה-20 של המאה הקודמת, החדרים מעט קטנים, כצפוי בניו יורק, אך נעימים. גם פה מציעים חלוק ונעלי בית לאורחים, והמסעדה זוכה לשבחים – במיוחד על ארוחת הבוקר שהיא מגישה.

למחירים והזמנות לחצו כאן

מלונות מומלצים באזור סוהו

אם תדרימו עוד, אתם כבר בסוהו – השכונה עם הכי הרבה סטייל בניו יורק! כאן יש חנויות בוטיק קטנות, בתי קפה טרנדיים ומסעדות משובחות. בניגוד לווילג', כאן האווירה יותר יוקרתית מאשר סטודנטיאלית. ויש לכם סיכוי לראות סלבריטי אחד או שניים חולקים אתכם מדרכה! זה האזור מומלץ לפודיס שמחפשים מגוון של מסעדות מיוחדות ומשובחות, כי יש פה אינספור מהן.   

The Crosby Street Hotel: מיקומו ברחוב מרוצף אבנים, ממש בקרבת תחנת סאבווי וליד מוזיאון הגלידה! מציע חדרים מוארים ונעימים. במרכזו יש פאטיו יפיפה ומסעדה, וגולת הכותרת: בכל יום ראשון מקרינים סרטים בקולנוע הפרטי של המלון.

למחירים והזמנות לחצו כאן

The Broome: מלון מודרני עם חצר בעיצוב מרוקאי דווקא ואווירה ביתית. ארוחת הבוקר זוכה לשבחים וגם המיקום המרכזי.

למחירים והזמנות לחצו כאן

The Dominick Hotel: מלון בקרבת נהר ההדסון, למי שאוהבים לרוץ או לצאת להליכה בבוקר. במלון 4 מסעדות, בריכה, ספא, וחדרים עם חלונות ענקיים ונוף משגע.

למחירים והזמנות לחצו כאן

מלונות מומלצים באיזור צ'יינה טאון ואיטליה הקטנה

2 שכונות משיקות שהן שמורה תרבותית בלב מנהטן. מחירי המלונות נוחים בהשוואה לניו יורק, וניתן להגיע מפה לכל מקום באמצעות הסאבווי. אין פה שקט ושלווה, אבל זה המקום לספוג טעמים וריחות ולהשתתף באחד מהפסטיבלים והחגים הרבים הנחגגים בשתי השכונות מדי שנה. לדוגמה, ביום חמישי השני בחודש ספטמבר נערך בכל שנה פסטיבל סן ג'נרו באיטליה הקטנה. הפסטיבל נמשך 11 ימים ובמהלכו יש הופעות, תהלוכות, והכי חשוב – המון אוכל איטלקי! בצ'יינה טאון יש חנויות המתמחות במוצרי מזון סינים, עם ירקות שלא שמעתם עליהם, וכמובן הזדמנויות רבות לערוך קניות בזיל הזול בדוכנים שבכל מקום.

Hotel 50 Bowery: מלון פשוט אך נעים, שמציע תמורה מצוינת למחיר, במרכז צ'יינה טאון.

למחירים והזמנות לחצו כאן

NobleDEN Hotel: מלון 4 כוכבים מצויין באזור איטליה הקטנה, קרוב לצ'יינה טאון ולסוהו, ועם תחבורה ציבורית נוחה לכל מקום, ממש ליד המלון. החדרים נקיים ומרוהטים לנוחות מקסימלית. תמורה מצוינת למחיר!

למחירים והזמנות לחצו כאן

Best Western Plus Soho Hotel: מלון 3 כוכבים ליד אזור איטליה הקטנה, עם ארוחת בוקר קלה הכלולה במחיר.

למחירים והזמנות לחצו כאן

מלונות מומלצים באזור וול-סטריט

באזור הדרומי של מנהטן מוצאים את מרכז העסקים של העיר, עם גורדי השחקים המרשימים שלו. כאן תהיו קרובים לבאטרי פארק שממנו יוצאות המעבורות אל פסל החירות. וגם אל אנדרטת הזכרון לפיגועי ה-11 בספטמבר. בניין האוקולוס שמשמש כמרכז תחבורה הוא מרהיב ביופיו והמבקרים בו מוצאים חנויות מעצבים, דוכנים שונים ותחבורה ציבורית נוחה אל רחבי העיר. ככלל, האווירה היא עסקית וסואנת ביום, ורגועה יותר בערב.

Artezen Hotel:  מלון 4 כוכבים מצוין ומשתלם במיוחד, באיזור וול-סטריט. מרחק הליכה קצר מצ'יינה טאון וממרכז הסחר העולמי.

למחירים והזמנות לחצו כאן

The Wall Street Hotel New York City: מלון 5 כוכבים במחיר נוח, עם חדרים גדולים יחסית לעיר.

למחירים והזמנות לחצו כאן

Sonder Battery Park: מלון דירות המציע יחידות מרווחות בגדלים שונים עם מטבח וסלון. יש בריכה ומרפסת גג עם נוף של העיר. מתאים במיוחד למטיילים עם ילדים שרוצים להרגיש יותר בבית מאשר במלון.

למחירים והזמנות לחצו כאן

מעבר לנהר

ברוקלין

כל אזור בברוקלין, הגדולה מבין חמשת הרבעים של ניו יורק, הוא אחר ושונה. ברוקלין מציעה מלונות חסכוניים, מרחק מההמון וזווית הסתכלות חדשה על העיר. נתמקד באזורים המתאימים יותר לתיירים, שמציעים ערך מוסף מלבד הלינה עצמה. יש הטוענים שהקניות הכי טובות ומשתלמות הן בדאון טאון ברוקלין!

New York Marriott at the Brooklyn Bridge: מלון בדאון טאון ברוקלין, אזור ששווה לחקור בזכות עצמו, עם מסעדות וחנויות רבות וכמובן נקודת מוצא מצוינת לטיול על גשר ברוקלין. יש מספר תחנות סאבווי ממש ליד המלון וההגעה לכל מקום קלה ומהירה.

למחירים והזמנות לחצו כאן

The William Vale: המלון עומד בלב ליבה של שכונת וויליאמסבורג הטרנדית, המציעה חנויות בוטיק ומסעדות לרוב. כשיורדים מהמלון מוצאים במרחק פסיעה את פארק מק'קארן, הריאה הירוקה של השכונה. אל דאגה, יש פה גם תחנת סאבווי קרובה. למלון יש גם בריכה גדולה על הגג ומסעדה עם שף עטור פרסים. בחדרים יש חלונות מהרצפה עד התקרה, מקלחות עם ראש גשם ומרפסות עם נוף.

למחירים והזמנות לחצו כאן

Ace Hotel Brooklyn: מלון 4 כוכבים במרחק נסיעה קצר בסאבווי ממנהטן. מיקומו מרכזי, בקרבת אזורי קניות ומסעדות. לא חסרים גם חי לילה באיזור, והשכונות הציוריות קרול גרדנס ובורום היל הן במרחק הליכה. חשוב לא פחות, מסעדת המלון זוכה לשבחים.  

למחירים והזמנות לחצו כאן

ג'רזי סיטי

למי שמחפשים איפה לישון בניו יורק, אבל רוצים פינה שקטה: כדאי שתחשבו על לינה בג'רזי סיטי, העיר שמעבר להדסון. נסיעה קצרה בפאת' (הרכבת התחתית של ג'רזי סיטי) לוקחת אתכם ללב מנהטן. כך, במחיר משתלם, תחוו את ניו יורק הסואנת ביום ובערב תחזרו אל אזור שקט יותר, עם טיילת המציעה נוף מהמם של ניו יורק, במיוחד בשעת השקיעה. אין פה הרבה מלונות, אבל הנה שניים מומלצים:

Canopy By Hilton Jersey City Arts District: מלון 4 כוכבים המציע אופניים לשימוש חופשי, בהם תוכלו לדווש על הטיילת הקרובה. תחנת הפאת' קרובה מאוד והצוות ידידותי ושמח לעזור.  

למחירים והזמנות לחצו כאן

Residence Inn by Marriott Jersey City: מלון 3 כוכבים קרוב לתחבורה ציבורית למנהטן. באזור מגוון מסעדות וחנויות, וקניון גדול (Newport Center) עם כל הרשתות המוכרות במרחק הליכה.

למחירים והזמנות לחצו כאן

מסלול לביקור הראשון שלכם בניו יורק

מכיוון שלכל אחד אילוצים שונים בהתאם לעונה, לימים בשבוע ולהרכב המשפחתי, תכננתי עבורכם מסלול "ערבב והרכב" לבילוי של מספר ימים בניו יורק, המבטיח שלא תפספסו שום דבר חשוב. בחרו לפחות פעילות אחת מכל קטגוריה, או יותר אם תרצו. בואו נצא לדרך:

תצפית על העיר

כדי להבין כבר בהתחלה לאן הגעתם, מומלץ להתחיל בתצפית על העיר. יש מספר אפשרויות לתצפית, אל כולן כדאי לכם להגיע לקראת השקיעה, שמשדרגת את החוויה.

בניין האמפייר סטייט (Empire State Building)

בניין איקוני זה הוא סמל של העיר ניו יורק ומציע נופים עוצרי נשימה של העיר ממרפסת התצפית שלו. ניתן אפילו לראות את פסל החירות ואת הסנטרל פארק מלמעלה! מרפסת התצפית בקומה ה-86 של האמפייר סטייט בילדינג היא התצפית הגבוהה ביותר בניו יורק, עם נוף של 360 מעלות. אל תדאגו, התצפית מצוידת בתנורי חימום כדי לשמור מפני הקור.

על מנת להימנע מתור, מומלץ להזמין מקום מראש. ניתן לבחור בין כרטיס כניסה כללי למרפסת התצפית החיצונית בקומה ה-86 או כרטיס משולב הכולל גישה לקומה ה-102 ששופצה לאחרונה. ניתן לשדרג את החוויה שלך ולרכוש כרטיס אקספרס.

לחצו כאן להזמנת כרטיסים – ניתן לבטל את ההזמנה ללא עלות עד 24 שעות מראש.

בניין הסאמיט (Summit)

למי שמחפשים חוויה מודרנית יותר, מומלץ לעלות לתצפית מבניין הסאמיט. מכאן נשקף נוף של 360 מעלות על חלקים גדולים ממנהטן ומברוקלין. התצפית מתבצעת מחלל גדול עם קירות שקופים ומראות על הרצפה ועל התקרה. אז שימו לב, לא כדאי לבוא עם חצאית. בדרך למעלה וביציאה עוברים דרך מספר חוויות נוספות שמצטלמות מצוין לאינסטגרם!  

לפרטים נוספים וכרטיסי כניסה לחצו כאן.

ניו יורק

מרפסת האדג' (Edge NYC)

אם אתם אמיצים במיוחד, לכו לראות את ניו יורק ממרפסת התצפית של בניין האדג', שבולטת החוצה מהבניין ויש בה רצפת זכוכית ובר קוקטיילים.

לפרטים נוספים וכרטיסי כניסה לחצו כאן.

טיסה

עוד אפשרות היא לצאת לטיסה בהליקופטר מעל מנהטן, ולראות את העיר ממש ממעוף הציפור. יש מספר חברות המציעות טיסות כאלה, שאורכן בדרך כלל עד 30 דקות.

לחצו כאן למחירים והזמנות

ביקור במוזיאון

ביקור במוזיאון יכול לקחת יום שלם! לפניכם המוזיאונים המרכזיים והמומלצים ביותר של העיר:

מוזיאון המטרופוליטן (The Metropolitan Museum of Art)

המוזיאון הותיק נוסד ב-1870 ומחזיק באוסף ענק של אמנות עתיקה ומודרנית מרחבי העולם. לא תצליחו לראות את הכל ביום אחד, כי המוזיאון ענק. כדאי לברר לפני ההגעה איזה תערוכות קבועות ומתחלפות יהיו בעת ביקורכם בעיר, ולבחור את אלו שמעניינות אתכם ביותר.  

המוזיאון לאמנות מודרנית (MoMa)

כשמו כן הוא, מציג תערוכות של אמנות החל מ-1880. קומפקטי יותר מהמטרופוליטן, ומציע הזדמנות לראות עבודות של פיקסו, ואן גוך ועוד רבים וטובים. אל תחמיצו את הביקור בחנות המוזיאון שעמוסה באוצרות.

ליחצו כאן לכרטיסי כניסה.

מוזיאון הטבע (American Museum of Natural History)

לחובבי חיות, פה תוכלו לצפות בחי ובצומח ממגוון יבשות ובתי גידול. אך התערוכה המרשימה ביותר היא ללא ספק זו של הדינזאורים, שמשתרעת על פני קומה שלמה. ניתן לראות בה שלדים אמיתיים וענקיים של דינוזאורים וחיות פרה-היסטוריות נוספות. לאחרונה נפתחה גם תערוכה צבעונית של פרפרים שמצטלמים נהדר!

ליחצו כאן לכרטיסי כניסה.

טבע בעיר

סנטרל פארק

הפארק הראשי והגדול ביותר במנהטן, משתרע במרכזה ומלא בכל טוב: אפשר לצאת להליכה בשבילים ולספוג קצת ירוק, לשבת לשתות קפה ליד האגם ולצפות באווזים, או להקיף את הפארק באופניים שכורים. אם אתם מבקרים דווקא בחורף, לפחות תוכלו להנות מזירת ההחלקה על הקרח.

ליחצו כאן להשכרת אופניים בסנטרל בפארק. ניתן לבטל את ההזמנה עד 24 שעות מראש.

היי-ליין (The High-Line)

פארק שכולו שוכן בגובה, לאורכה של מסילת רכבת עילית ישנה שהפכה למסלול הליכה ירוק באורך של כ-2 קילומטר. תוכלו להנות מהעצים והפרחים שסביבכם ולעצור לשתות או לאכול משהו בדוכנים שבדרך. המסלול נגמר ליד תצפית האדג', אז מומלץ לשלב בין השניים.

ליטל איילנד (Little island)

פארק עירוני חדש שהוקם על אי מלאכותי במימי ההדסון. האי בנוי מ-132 עמודים דמויי צבעוני ואפשר להנות בו מטיול בפארק, מנוחה עם קפה ועוגה, תצפית על ההדסון ופעילויות שונות המתרחשות בו בעיקר בחודשי הקיץ.

הגן הבוטני של ניו יורק (New York Botanical Garden)

קצת רחוקים מהמרכז, נמצאים בברונקס, אבל שווים את ההגעה! מומלצים לביקור בעיקר באביב ובקיץ, אך גם בחורף יש פה תצוגות מרהיבות של צמחים ופרחים בחממות. אם התמזל מזלכם והגעתם בזמן תערוכת הסחלבים השנתית, הרווחתם! המקום מתאים במיוחד לביקור עם ילדים צעירים. הם יהנו מהמרחב הבטוח שבו יוכלו לרוץ ומשלל המראות והריחות.

ליחצו כאן לכרטיסי כניסה.

ארכיטקטורה

גשר ברוקלין

פנינה ארכיטקטונית המחברת את מנהטן אל ברוקלין. חצייתו ברגל אורכת כשעה בהליכה נינוחה ומציעה הזדמנויות צילום רבות של קו הרקיע של מנהטן וגם של פסל החירות הנשקף מרחוק. לאורך הגשר יש בדרך כלל דוכני רחוב שונים ואווירה עליזה.

פסל החירות

הסמל של ניו יורק ושל ארצות הברית, ואולי אפילו של כל העולם החופשי. ביקור ראשון בניו יורק אינו שלם בלי ביקור בפסל החירות! יש כמה אפשרויות לבקר בפסל:

צפייה מרחוק: עלו על המעבורת שיוצאת ממנהטן לסטטן איילנד, ותזכו לחלוף על פני הפסל. שימו לב: המעבורת היא בחינם!

שייט אל הפסל: יש לרכוש כרטיסים, כדאי מראש, לשייט שיוצא מבאטרי פארק שבקצה הדרומי של מנהטן. שימו לב לרכוש כרטיסים רק מהזכיין המורשה, יש הרבה מתחזים. התשלום כולל ביקור באי החירות וצפייה מקרוב בפסל, ומשם שייט אל אליס איילנד, אליו הגיעו בעבר גלי המהגרים של סוף המאה ה-19 לפני שניתן להם אישור לדרוך על אדמת ארצות הברית. אפשר גם לבחור בכרטיס יקר יותר שיקנה לכם את הזכות לטפס אל ראש הפסל! הכרטיסים נחטפים כ-3 חודשים מראש, אז תכננו בהתאם.

האוקולוס (Oculus Center)

זהו בניין יפהפיה מבחוץ ומבפנים, שמשמש כמרכז לתחבורה ציבורית במרכז הסחר העולמי. אל תחסכו בתמונות! בתוך הבניין יש מגוון חנויות יוקרה ודוכנים שונים, ולידו נמצאים המוזיאון ואנדרטת הזכרון לפיגועי ה-11 בספטמבר.

תחנת גרנד סנטרל (Grand Central Terminal)

בניין עצום בגודלו שמשמש מאז 1913 כמרכז תחבורה ציבורית של העיר. זו תחנת הרכבת הגדולה בעולם! כדאי גם למי שלא מתכוונים לתפוס רכבת מכאן, לבקר ולהתרשם מהאולם המפואר ולהנות מהחנויות והמסעדות הרבות.

סיור מודרך בעיר

למבקרים בעיר בפעם הראשונה כדאי לשלב לפחות סיור אחד מודרך ברחובות העיר, כדי להכיר אותה יותר מקרוב.

אוטובוס תיירים

אוטובוסים אלו נקראים Hop On Hop Off, כי אפשר לרדת מהם ולעלות שוב במשך יום שלם, ולנסוע איתם ברחבי העיר, עם מדריך שמסביר על המראות בדרך. מומלץ למי שלא רוצים ללכת הרבה אבל חשוב להם לעבור באתרים השונים, בהם ניתן לרדת, להנות, ולעלות שוב לאוטובוס הבא.

לרכישת כרטיסים לחצו כאן.

סיור רגלי מודרך

דרך נהדרת לטייל בעיר ולראות לא רק את מה שיש היום אלא גם את העבר, באמצעות מדריך שמוביל אתכם ומספר לכם על העבר, ההווה והעתיד של העיר.

סיור אוכל

ניו יורק, קצת כמו ישראל, היא כור היתוך של מהגרים ממדינות שונות. אחת הדרכים המוצלחות ביותר לחוות את העושר התרבותי הזה היא דרך הבטן! אחד מהמאכלים המאפיינים את ניו יורק היא הפיצה, כמובן. בסיור המודרך הזה בליטל איטאלי ובצ'יינה טאון, תטעמו פיצה, דים סאם ועוד, ותלמדו המון על ההיסטוריה והתרבות של המקומיים.

 

קניות

אי אפשר לסיים מסלול טיול בניו יורק למתחילים בלי שופינג! אם לא עשיתם שופינג בניו יורק, כאילו לא ביקרתם בניו יורק! הנה כמה מהמקומות הכי שווים לשופינג בעיר:

השדרה החמישית וטיימס סקוור (5th Avenue & Times Square)

לאורך השדרה ובעיקר בחלקה שנמצא דרומית לסנטרל פארק, יש תערובת חנויות של מעצבי על יוקרתיים ורשתות עממיות יותר, שנותנת מענה לכל סוגי הקונים. אתם יכולים להמשיך מפה ברגל לטיימס סקוור, הכיכר המפורסמת שנמצאת בקרבת מקום. לאורך כל הדרך, בכיכר ובסביבתה תמצאו מגוון הזדמנויות לשופינג. אם תגיעו לאחר השקיעה תוכלו לצפות במחזה שפרסם את הכיכר יותר מכל: שלטי החנויות והפרסומות הענקיות המאירים בשלל צבעים. בכיכר תמצאו גם דוכן של TKTS, הדרך הזולה לקנות כרטיסים למחזות הזמר של ברודווי. אמנם התור ארוך, אך מומלץ לחזות לפחות במחזמר אחד, כי ההפקות פה הן באמת ברמה אחרת!

האאוטלט בג'רזי גרדנס (The Mills at Jersey Gardens)

הסיבה הטובה ביותר לצאת קצת מהעיר, באוטובוס מיוחד שיוצא ממרכז מנהטן, היא נסיעה לגן העדן לקניות שנמצא בניו ג'רזי. הנסיעה אורכת כ-40 דקות ובסופה תגלו קניון אאוטלט ענקי עם כל המותגים שאתם מכירים וגם כאלה שלא, במחירים מוזלים. אפשר בהחלט לבלות פה יום שלם ולא לבקר אפילו בחצי מהחנויות!

צ'לסי מרקט (Chelsea Market)

ניתן לשלב עם ביקור בהיי-ליין שנמצא ליד השוק. יש פה יריד אמנים ומגוון מסעדות, כולל אחת של אייל שני! אל תפספסו את הסניף הענק של סטארבאקס שנמצא פה ומציע לא רק קפה איכותי ממגוון מקומות בעולם, אלא גם אוכל ומאפים, וכמובן המון מוצרים ממותגים שאפשר לקחת הביתה.

לא אסיים את המדריך למסלול טיול בניו יורק למתחילים בלי טיפ חשוב: כשאתם מרכיבים את המסלול שלכם, אל תשכחו שהבילוי בכל אתר יכול להתארך מעבר לצפוי, כי בניו יורק מגלים בכל מקום ובכל רגע דברים חדשים ומעניינים. לכן מומלץ להקצות לכל פעילות קצת יותר זמן ממה שנראה לכם שדרוש.

 

מחזות זמר בניו יורק

אחד הדברים שהכי מזוהים עם העיר ניו יורק הם מופעי ברודווי הנוצצים והגדולים מן החיים. עד שלא תצפו במחזמר בברודווי, לא תבינו באמת במה מדובר: הפקות גרנדיוזיות שכל פרט קטן בהן מבוצע באיכות הכי גבוהה שאפשר, כולל תפאורה, תאורה, וכמובן שחקנים שגם שרים, גם רוקדים וגם משחקים נפלא! אז אם אתם מבקרים בניו יורק, אל תדלגו על צפייה באחד ממחזות הזמר בברודווי. זו חוויה שהיא ללא ספק חובה לכל מבקר בעיר!

אבל כמו שחוויתי בעצמי, כשיש זמן ותקציב מוגבלים וכל כך הרבה מחזות, לא פשוט לבחור מביניהם. לכן הכנו לכם מדריך למחזות זמר מומלצים בברודווי. המדריך יעזור לכם לבחור את המחזמר שהכי מתאים לכם, לפי ההעדפות והטעם האישי שלכם. השתדלנו לכלול רק מחזות שרצים לטווח הארוך, אך דעו שיש גם מחזות שעולים למספר שבועות בלבד, אז כדאי לבדוק מה חדש ועדכני קצת לפני שאתם מתכננים לבקר בניו יורק.

לממהרים, הנה הקישור לאתר הרשמי לקניית כרטיסים לכל המופעים בברודווי:
לחצו כאן לרכישת כרטיסים.

כאן תוכלו לצפות בכל המופעים לפי סדר התאריכים, או להכניס את שם המופע שאתם רוצים לראות בתיבת החיפוש משמאל למעלה. רק שימו לב שהתוצאות יכולות להיות של הצגות שמועלות בכל ארצות הברית, אז וודאו שאתם רוכשים כרטיסים להצגה בניו יורק ולא במקום אחר!

טיפים לקניית כרטיסים

כדאי מאוד מאוד להזמין את הכרטיסים כמה שיותר זמן מראש, כי הכרטיסים, במיוחד למופעים המבוקשים יותר, אוזלים זמן רב מראש. עם זאת, אם אתם גמישים ביום ובשעה, תוכלו לחכות ממש לרגע האחרון ואז, אם נשארו כרטיסים, מחירם צפוי להיות נמוך יותר.

מן הסתם, בתוך כל אולם, ככל שהמחיר גבוה יותר כך מקום הישיבה טוב יותר. אם אתם רוצים להיות בטוחים שאתם לא קונים חתול בשק, מומלץ לחפש בגוגל את שם האולם עם המילים   seat view וכך תגיעו לאתרים שבהם אנשים כתבו ביקורות על המקומות שרכשו וחוויית הצפייה שלהם.

כמו כן שימו לב שכאשר בוחרים כרטיס, מופיעות מצד שמאל, מתחת לתיאור הכרטיס שבחרתם, הערות חשובות (Notes) שמומלץ מאוד לקרוא לפני הרכישה. למשל, חלק מהכרטיסים יוגדרו כ- Partial view או כ-Restricted View, כלומר יש משהו שפוגם בחוויית הצפייה. למשל עמוד שמסתיר חלק מהבמה.

מחזות זמר מומלצים

נתחיל בקטגוריה חשובה במיוחד, כי הרי לא כולנו מסוגלים לעקוב אחר הצגה שלמה בשפה זרה. גם אם האנגלית שלנו לא רעה, יתכן שאנחנו חוששים שלא נבין בדיוק מה הולך על הבמה. למי שמזדהים איתי, מומלץ לבחור במחזמר שעלילתו מוכרת, או במחזמר קליל, ללא עלילה מסובכת שאולי נתקשה להבין. ואז ההנאה מהתפאורה, התלבושות, האורות, המוזיקה, והמשחק מובטחת, גם אם לא עשינו בגרות של 5 יחידות באנגלית.

שימו לב, גם הקטגוריה הבאה, מחזות זמר לילדים, יכולה להתאים למי שמחפשים מחזמר קל להבנה. רובנו מכירים מצוין סיפורים כמו אלאדין ומלך האריות, ויכולים להנות מהם גם אם כבר מותר לנו לנהוג.

מולאן רוז'

מחזמר שהוא כולו חגיגה של יופי, חופש ואהבה! מלא בשירים שכולנו מכירים, של זמרים כמו אלטון ג'ון וכריסטינה אגילרה, ועם תפאורה ותלבושות מהממות. המחזמר מספר את סיפורם של שני צעירים שנפגשים במועדון מולן רוז' האייקוני בפריז ומנסים לאהוב בניגוד לכל הסיכויים. המחזמר פחות מתאים לילדים, אבל המבוגרים שבינינו ייהנו ממנו גם בלי צורך להבין כל מילה. מנסיון אישי אני יכולה להעיד שהמוזיקה והתנועה מספרות כל מה שצריך… אורך המחזמר כשעתיים ושלושים וחמש דקות, כולל הפסקה.

להזמנת כרטיסים לחצו כאן.

MJ – המחזמר על מייקל ג'קסון

מחזמר שנוצר בהשראת חייו ואומנותו של הזמר האגדי מייקל ג'קסון, אחד מהמוזיקאים הכי אהובים, אך גם שנויים במחלוקת, של המאה ה-20. מייקל ג'קסון רדף כל חייו אחר שלמות והוא בוודאי היה שמח לצפות במחזמר הביוגרפי המושלם הזה. המחזמר מתאר את החזרות של ג'קסון לסיבוב ההופעות שלו ב-1992, שנקרא Dangerous Tour, ומספר דרך השירים על ילדותו הכואבת שהיתה השראה למילים שכתב. כצפוי, המחזמר כולל כמה מהשירים הכי מושמעים בהיסטוריה של המוזיקה. והשחקן הראשי שלו זוכה לשבחים רבים על גילום דמותו של ג'קסון באופן אמין במיוחד. השירים המוכרים לרבים והצפייה בג'קסון שכמו קם לתחייה הם המרכז של המופע, כך שניתן ליהנות ממנו גם בלי להבין כל מילה. אורך המופע שעתיים וחצי, כולל הפסקה.

להזמנת כרטיסים לחצו כאן.

בחזרה לעתיד – Back to the Future

המחזמר מבוסס על הקלאסיקה הקולנועית שוברת הקופות "בחזרה לעתיד" משנת 1985. הנער מרטי חוזר בטעות לשנות ה-50 ומבין שאם לא יגרום להוריו להתאהב, יכול להיות שקיומו בעתיד מוטל בספק! המוזיקה והתפאורה זכו לשבחים רבים והמכונית המפורסמת, הדלוריאן, היא כוכבת המחזמר. על הבמה ניצב העתק שלה בגודל מלא, והמסע בזמן מלווה באפקטים רבים ומרשימים. מי שראו את הסרט, ולא פעם אחת (כמוני), ייהנו במיוחד מהצפייה במחזמר שנוצר על פיו, וגם כל מי שאוהבים אקשן והרפתקאות. משך המופע שעתיים וארבעים דקות, כולל הפסקה.

להזמנת כרטיסים לחצו כאן.

מופע הכריסטמס של רדיו סיטי – Radio City Christmas Spectacular

אם התמזל מזלכם והגעתם לניו יורק במהלך דצמבר או תחילת ינואר, דאולי תרצו לצפות במופע הכריסטמס של להקת הרוקטס. המופע מועלה כל שנה באולם שמארח את טקס פרסי הטוני, שמוענקים למחזות ברודווי הטובים ביותר. המופע כבר הפך לאייקוני ותיירים מכל העולם צובאים על דלתותיו בכל שנה לקראת חגי החורף. ההפקה המרהיבה כוללת תלבושות ואפקטים בימתיים מרשימים. וריקודים מסורתיים שכבר הפכו לאגדה כמו "מצעד חיילי העץ". רוב המופע אינו כולל דיאלוגים, אלא בעיקר שירים וריקודים. כך שניתן ליהנות  ממנו גם ללא הבנה עמוקה באנגלית. מתאים למי שמכירים או שמחים לגלות את התרבות המקומית, שכן חלק גדול מהמופע עוסק בסמלי הכריסטמס כמו סנטה קלאוס למשל.

להזמנת כרטיסים לחצו כאן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן