דלהי – המדריך למטייל

בלאגן בניו דלהי

דלהי – המדריך למטייל

"אל תצאו משדה התעופה של דלהי" – זה המשפט הנפוץ ביותר שנשמע מפיהם של מטיילים וותיקים שמשוחחים עם מי שמתכננים לטייל בהודו לראשונה בחייהם. אני מודה שהמשפט הזה יצא ממני עד לא מזמן. כלומר, עד היום שבו הכרתי את הצדדים היפים של דלהי. בכתבה הנוכחית תגלו איך תוכלו ליהנות מדלהי למרות הריחות שיהיו חדשים עבורכם, הקבצנים שידפקו על החלונות של המוניות והצפצוף של המכוניות שיישמע מכל עבר.

אז איפה ישנים בדלהי? 

בחירת מקום הלינה בדלהי משתנה בהתאם לסטנדרטים שלכם. החלטתי להציג כאן 2 אפשרויות שנמצאות במיקומים שונים בעיר, כדי שכל אחד יוכל לבחור את הסגנון והמיקום המתאים לו.

אפשרות מספר 1: Hotel Cottage Yes Please 

מלון יס פליז נמצא בקרבת התחנה של הרכבת התחתית. זהו יתרון משמעותי עבור מי מכם שצפויים להגיע לאזור מיד לאחר הנחיתה בדלהי (אפשר לעלות על הרכבת משדה התעופה ולהגיע בקלות למלון). זה מקום לינה ברמה בסיסית והוא מתאים למי שלא מחפשים שלמות. שכן, בהודו, כמו בהודו, המקלחת ישנה, השקעים לא תמיד עובדים ויש רעש בחדרים החיצוניים. בחרתי להציג את המלון הזה בגלל המיקום שסמוך למרכז קניות הומה, ה – WIFI  החזק שאפשר לעבוד מרחוק ללא תקלות וצוות אדיב שעזר בכל דבר.

לחצו כאן למחירים והזמנת חדרים במלון יס פליז.

אפשרות מספר 2: LetsBunk Poshtel & Suites

אם אתם רוצים לישון טוב בלילה, כדאי שתסגרו מקום מראש ב – "לטס בנק". חשוב לציין שהשינה האיכותית היא הסיבה הראשונה (ולא האחרונה) שגרמה לנו לחזור לשם בפעם השלישית במהלך המסע. הסיבות הנוספות נוגעות בעיקר לעיצוב של המרחבים שנעשה במחשבה רבה, האוכל המפנק, הברים והמרחבים הירוקים שנמצאים במרחק הליכה.

המלון נמצא מרחק הליכה (2 דקות) מאזור הברים שנחשב למקום בילוי מועדף של המקומיים. אל תטעו לחשוב שהרעש מגיע עד למלון. שכן, הוא שוכן לצד כביש צדדי ושקט.
בקיצור, אם אתם רוצים ליהנות מחיי לילה במרחק יריקה שלא יצריך נסיעה בריקשה – זה המקום עבורכם.

לחצו כאן למחירים והזמנת חדרים בלטס בנק.

מתי לבקר בדלהי?

הזמן הטוב ביותר לביקור בדלהי הוא בסתיו ובחורף המקומי, מאוקטובר ועד מרץ, זאת התקופה הקרירה ומזג האוויר נעים. בחורף, בחודשים דצמבר-ינואר, הטמפרטורה יכולה להגיע ל-25 מעלות ביום ולרדת ל-5 מעלות בלילה. באביב, בחודשים פברואר-מרץ, מזג האוויר נוח יחסית ונע בין 20 ל-25 מעלות. בסתיו, בין ספטמבר לנובמבר, מזג האויר שוב נוח יחסית עם טמפרטורה של 20 עד 30 מעלות.

החודשים הפחות מומלצים לטיול בדלהי הם אפריל עד ספטמבר. בקיץ, בחודשים אפריל עד יוני מזג האוויר חם ויכול להגיע עד 45 מעלות ביום. בין החודשים יולי לאמצע ספטמבר, עונת המונסונים מגיעה לדלהי, ומזג האוויר עומד על 30-35 מעלות עם לחות גבוהה והרבה גשמים.

מה לעשות בדלהי

פארק הצבאים

מאחורי שדרת הברים שוכן פארק גדול ובמרכזו יש אגם. הפארק נקרא "פארק הצבאים", משום שיש בתוכו אזור (תחום בגדר) שבו מסתובבים צבאים. מומלץ לצאת להליכה סביב האגם בשעות אחרי הצהריים, כדי שתוכלו ליהנות מטיול נעים יחסית ולא לסבול מהחום הגדול ששורר באזור בשעות מוקדמות יותר. טיולים יומיים שערכנו בפארק אפשרו לנו לראות קופים, סנאים ושפיריות. אם גם אתם רוצים לראות את הגחליליות הזוהרות בחושך, תצטרכו להקיף את האגם בשעות הלילה. בשלב מסוים אתם תגלו שיש אזורים שבהם יש ריכוז גדול של שפיריות שמאירות את הדרך. אנחנו "נתקענו" באזור הזה במשך כמה דקות, כי המראה המרהיב תפס לנו את העין.

מוזיאון הרכבות

מוזיאון הרכבות הוא מתחם ענק שכולל מרחב פתוח ומבנה סגור. האטרקציה הזו תתאים לכם במיוחד אם תגלו שאתם עונים על אחד (או יותר) מהקריטריונים הבאים:

  1.  אתם חובבי רכבות מושבעים
  2. הגעתם לדלהי עם ילדים

אם כך, כדאי שתיקחו מונית למוזיאון שנמצא במרחק 20 דקות נסיעה מהמלון "לטס בנק" שהוצג לעיל. אל תטעו כמוני לחשוב שמדובר במוזיאון ממוזג וגדול. שכן, בעת ההגעה למקום, תוכלו לעבור בין מסילות רכבת אמיתיות ולצפות ברכבות הישנות שנחות עליהן. אלה שימשו בעבר להעברת משאות ונוסעים ממקום למקום ברחבי הודו. חשוב לציין שהחום הגדול והלחות הנוראית ששררו במהלך החודשים אוגוסט וספטמבר (הזמנים שבהם ביקרנו בדלהי בטיול הנוכחי) לא מנעו מאתנו לחזור למוזיאון שוב ושוב. אם לדייק, ביקרנו בו 3 פעמים, כי בן ה – 2.10 שלנו מכור לרכבות והוא ביקש לעלות בכל פעם מחדש על רכבת הילדים שנוסעת ברחבי המוזיאון החיצוני.
שימו לב, מי מכם שחייבים לנשום קצת אוויר מזגנים, ישמחו וודאי לשמוע שניתן להיכנס למבנה הסגור. שם ניתן לחזות בדגמים מיניאטוריים של רכבות ולשמוע הסברים על הרכבות האמתיות שהוצגו במרחב החיצוני של המוזיאון.

כמה זה עולה? הכניסה למוזיאון עולה 50 רופי למבוגר ומאפשרת להסתובב במרחב החיצוני ובמבנה הסגור והממוזג. תמורת 20 רופי תוכלו לעלות לסיבוב על הרכבת המיניאטורית שיוצאת אחת לחצי שעה (בדיוק שלא אופייני לרכבות ה"אמתיות" של הודו).

טיול יום מדלהי: סיור זריחה פרטי בטאג' מאהל ובמבצר אגרה

אחת החוויות המומלצות למטיילים בדלהי שרוצים לראות עוד מהודו, היא לקחת סיור מודרך לטאג' מאהל ומבצר אגרה. מומלץ לצאת לסיור זריחה על מנת לדלג על התורים הארוכים והמוני המבקרים באתרים.

טאג' מאהל האייקוני – אתר מורשת עולמית של אונסק"ו ועדות חיה לאהבתו העמוקה של הקיסר המוגולי האגדי שאה ג'האן לאשתו היקרה מומטאז מאהל.

לאחר מכן, תבקרו במבצר אגרה, אתר מורשת עולמי נוסף של אונסק"ו. מבצר מרשים זה, עשוי מאבן חול אדומה, נבנה על ידי הקיסר אכבר בשנת 1565 לספירה. הוא משלב בהרמוניה אלמנטים ארכיטקטוניים מסגנונות הינדיים ומרכז אסיה כאחד.

לחצו כאן להזמנת סיור פרטי.

דרכי ניידות בדלהי

סביר להניח שאתם מכירים את האוטו ריקשה שנחשב לכלי התחבורה החמוד ביותר בהודו. בחרתי להתמקד בדרך התניידות נוחה יותר שעשויה להפתיע אתכם – אובר. כן, כן, יש אובר בדלהי והוא יכול להקל עליכם באופן משמעותי מ – 3 בחינות:

  1. השימוש באפליקציה יאפשר לכם לקבל תמונה מלאה של נסיעות בכלי תחבורה שונים. כך שתוכלו לבחור אם אתם רוצים לעלות על ריקשה, רכב פרטי, רכב גדול ועוד.
  2. מאפשר לקבל הצעות מחיר הוגנות. להפתעתנו, גילינו שהזמנת מונית (ממוזגת, יש להדגיש) משתלמת יותר מהזמנה של ריקשה אקראית ברחוב שייתכן ותגרום לכם להזיע כמו שלא הזעתם מעולם

שימו לב – אם אתם רוצים להזמין נסיעה ממקום מסוים מבלי להמתין להגעה של הרכב מהאפליקציה, תוכלו להשתמש בה רק בשביל לבדוק מהי העלות הסבירה למסלול הנסיעה שלכם. אנחנו חסכנו ככה הרבה כסף לאורך הזמן. פשוט כי גילינו שבמרבית המקרים, הציעו לנו מחיר כפול על כל נסיעה.

מיין באזאר – אוכל, קניות ובית חב"ד

אי אפשר להעלות כתבה לרשת על דלהי ולא לכתוב כמה מילים על המיין באזאר שהפך להיות למושבה של המוצ'ילרים הישראלים. כדאי שתכינו את עצמכם נפשית אם זו הפעם הראשונה שאתם מתכננים לנחות ברחוב הסואן. שכן, הוא עמוס במכוניות, ריקשות וכלי תחבורה נוספים שמוסיפים עוד פיח לזיהום האוויר הקיים ומצפצפים בקול וללא הפסק. בחרתי להציג 3 המלצות שלדעתי אסור לפספס בעת ההגעה למיין באזאר והן נמצאות במרחק הליכה קצר אחת מהשנייה.

מיין באזר הודו ניו דלהי

Diamond Restaurant

מסעדת דיימונד שנמצאת במיין באזאר, סמוך למלון הארי ראמה המפורסם, הפכה למקום המועדף עליי כבר בטיול הראשון שלי בהודו. הגעתי אליה לאחר שקראתי המלצה בלונלי פלנט, אי שם בשנת 2012. מי מכם שמחפשים אוכל טוב שלא "הופך את הבטן" צריכים לעבור שם. כדאי שתכינו את עצמכם נפשית לקראת הקושי המשמעותי שאתם צפויים להיתקל בו בעת ההגעה למקום – בחירת המנה המתאימה לכם באותו רגע. שכן, יש בתפריט מגוון רחב של מנות מכל מיני סגנונות (אוכל הודי, מערבי, סיני ועוד). אני ממליצה לבחור בפיצה, מלאי כופתא או פאלאק פניר, המנות הפשוטות והאהובות עליי במיוחד שאני מזמינה בכל פעם מחדש, כשאני עוברת באזור.

רישיקש בדלהי – יש דבר כזה

המיין באזאר עמוס לא רק ברעש וריחות, אלא גם בשלטים צבעוניים. כך שזה עשוי להיות מורכב למצוא את הכניסה לסמטת החנויות האהובות ביותר על הישראלים. אם תפנו שמאלה בכביש הראשי שצמוד ליציאה מהארי ראמה ותעברו כמה מטרים, תוכלו לראות את השלט של בית חב"ד שיזמין אתכם להיכנס לסמטה קטנה שנמצאת מצד שמאל של הכביש. בסמטה זו תוכלו להזמין את הצ'אי הכי טעים שיש בהודו. רק תנמיכו ציפיות בכל הנוגע לתנאי האירוח של הדוכן, משום שזה מאפשר לשתות רק בעמידה או בישיבה על שרפרף נמוך במיוחד. במרחק יריקה משם תמצאו את החנות של רישיקש שמצייד את המטיילים הישראלים כבר שנים רבות במצעים איכותיים, מפות ועוד.
קל למצוא את החנות שלו מ – 2 סיבות: האחת, בגלל השלט הגדול שצמוד לחנות והשנייה, הוא מזהה את הישראלים מרחוק ומזמין אותם לחנות שלו בעברית קולחת. אז אם רציתם לתת מתנה לחברים, הורים או קרובי משפחה ולא ידעתם במה לבחור, תדעו שזה המקום המושלם עבורכם. ברגע שתתיישבו בחנות, רישיקש יפרוס בפניכם את המצעים בצבעים שונים, כך שתצטרכו רק לבחור את הסט שתואם לטעמכם, לעטוף אותו היטב ולמסור אותו באמצעות משלוח בינלאומי לארץ. מי מכם שירצו לחזור לארץ עם ארנקים מעור, מעילים ופאוצ'ים שיזכירו להם את הניחוח המיוחד של הודו, צריכים להיכנס לחנות של פארוק שנמצא בין רישיקש לבית חב"ד.

בית חב"ד

מתגעגעים לאוכל ביתי? רוצים להעביר את ארוחת שישי עם ישראלים? אם כך, כדאי שתגיעו לבית חב"ד בדלהי שנמצא בסמטה קטנה בתוך המיין באזאר. המקום פתוח בכל ימות השבוע ואפשר לזהות אותו בעקבות השומר המקומי שיושב בכניסה.
בנוסף לכך, השליחים שנמצאים במקום ישמחו לסייע לכם בכל דבר. תוכלו ליצור עמם קשר באמצעות המייל או הטלפון שמופיע בגוגל כדי לקבל פרטים של נהג מומלץ לשדה או המלצות לבתי חולים, מרפאות ועוד.

טיפים ואזהרות למטיילים

סביר להניח שתעלו על ריקשה לפחות פעם אחת בביקורכם בדלהי. אם כך, כדאי שתדעו שיש כמה פעולות שעליכם לבצע לפני שתתיישבו במושב האחורי:

  1. תבדקו מראש שהנהג מכיר את נקודת היעד.
  2. כדאי שתשתמשו בגוגל מפס לפני היציאה ליעד, כדי שתוכלו לכוון את הנהג באופן עצמאי, לאורך כל הדרך.
  3. תשאלו כמה תצטרכו לשלם.

תיירים רבים מצאו את עצמם מתווכחים עם נהג ריקשה בדלהי, בגלל שהוא התעקש שאלה ישלמו סכום גבוה עבור נסיעה קצרה במיוחד. אם אתם רוצים להימנע מתרחיש שכזה, עליכם לברר מראש את התמחור של הנהג (עדיף שתעשו זאת בזמן שאתם עומדים מחוץ לריקשה ולא לאחר שהתיישבתם בה).

תסרבו לכל הצעה שתכלול נסיעה ל"קניון"!

עצרתם נהג ריקשה שהציע לכם לנסוע לקניון שנמצא במרחק נסיעה קצר מהמיין באזאר? כדאי שתדעו שזו תרמית. יש נהגי ריקשות שעשו הסכם עם חנות מזכרות גדולה שתציע לכם מגוון ענק של מזכרות במחירים כפולים מאלה שיוצעו בחנויות שבמיין באזאר. איכשהו קרה ש"נפלתי" פעמיים (ב – 2 טיולים שונים) לתרמית הזאת שגרמה לי לעבור בין הקומות של החנות ולתהות מאיפה היא מוכרת לי. חשוב לציין שלא מדובר בתרמית מסוכנת, אלא פשוט בזבוז של זמן יקר, כי מי שמגיע לדלהי נמצא שם בדרך כלל לזמן מוגבל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצים טיפים שווים?

יאללה, שלחי לי לאימייל...

דילוג לתוכן