מדריך למבקרים בארמון בודה

מדריך למבקרים בארמון בודה

בודפשט, בירת הונגריה, ידועה בארכיטקטורה המרשימה והעתיקה שלה, ולא חסרות בה אבני חן אדריכליות. אבל ארמון בודה והרובע שסביבו ללא ספק מתעלים על כל השאר. מדובר באחד מהסמלים המפוארים ביותר של בודפשט בפרט והונגריה בכלל. הארמון הוא אתר מורשת עולמית של אונסק"ו ומספק את אחת מהתמונות האייקוניות ביותר של בודפשט. הוא ניצב על גדות הדנובה, בקצה הדרומי של גבעת הטירה, ממש ליד העלייה לגשר השלשלאות שמחבר את בודה לפשט. צפונית אליו נמצא רובע הטירה העתיק, שידוע בבניינים ובסמטאות שלו שמציגים ארכיטקטורה מימי הביניים ועד ימינו. הארמון הוא כמובן אתר חובה לכל מבקר בבודפשט ולאחר שתקראו את המדריך למבקרים בארמון בודה, תבינו בדיוק למה. במדריך שלפניכם תמצאו את כל המידע והטיפים החשובים למבקרים בארמון בודה, שמשקיף כבר כמעט 1000 שנים על הדנובה.

ההיסטוריה של ארמון בודה

ארמון בודה הוא טירה החולשת על גדות הדנובה, שנבנתה לראשונה בשנת 1265! מאז ועד היום המבנה נהרס חלקית ונבנה עוד מספר רב של פעמים. בהתחלה היתה הבנייה בסגנון גותי ובהמשך נוספו אלמנטים של הרנסנס. במאה ה-16 הוסיפו הכובשים הטורקים גם ארכיטקטורה מוסלמית. אך ארמון הבארוק העצום שכיום מהווה את רוב האתר נבנה באמצע המאה ה-18. וחלקים רבים ממנו נהרסו במלחמת העולם השנייה ושוחזרו לאחר מכן. מתחת לארמון יש מערכת ענקית של מנהרות ומערות ששימשו לאורך השנים כמרתפי יין, מקלט נגד הפצצות ואפילו ככלא בימי הביניים.

הטירה זכתה להיקרא ארמון מכיוון שהחל מהמאה ה-13 שימשה כמקום מגוריהם של מלכי הונגריה. לאורך השנים החליפה הרבה ידיים וראתה הרבה מלחמות וכיבושים. כיום היא מאכלסת שלושה אתרי תיירות מרכזיים: הגלריה הלאומית של הונגריה, הספרייה הלאומית והמוזיאון לתולדות בודפשט. בגלריה מוצגות תערוכות של אמנות הונגרית מהעבר הרחוק ועד ימינו, וכמו כן ניתן לעלות לכיפה (ה-dome) לתצפית פנורמית מרהיבה על העיר. במוזיאון לתולדות בודפשט מוצגת ההיסטוריה הארוכה, כ-2000 שנים, של העיר והאזור. 

איך מגיעים לארמון בודה?

לאוהבי פעילות גופנית, ניתן לעלות אל הטירה באמצעות מדרגות תלולות שמתחילות בכיכר קלארק אדם שביציאה מגשר השלשלאות. כמו כן ניתן לעלות ברגל במעלה הגבעה, שמתחילה בתחנת הפוניקולר (רכבת קרוניות) שנוסעת עד הארמון. הנסיעה בקרונית היא חוויה נחמדה בפני עצמה. יש שתי קרוניות שמטפסות לאורך 95 מטרים, מהתחנה התחתונה שבכיכר ליד גשר השלשלאות ועד התחנה בראש הגבעה, בין ארמון בודה לארמון שנדור(הארמון הנשיאותי). ילדים במיוחד יהנו מאוד מהנסיעה בקרונית. וגם המבוגרים יעריכו את הנוף של הדנובה, הגשרים ובית הפרלמנט. ניתן לקחת את הפוניקולר הלוך וחזור אל הארמון, או, האפשרות המומלצת לדעתנו, היא לעלות עם הפוניקולר ולרדת בנחת בחזרה למטה ברגל.  הפוניקולר פועל כל יום בין השעות 8:00 ל-22:00, וקורנית יוצאת מהתחנה מדי 5 עד 10 דקות. כרטיס עולה 4000 פורינט וילדים בין גיל 3 ל-14 נוסעים ב-50% הנחה. מתחת לגיל 3 הנסיעה בחינם.

ארמון בודה מבפנים, בודפשט

שעות פתיחה ומחיר הכניסה

הכניסה לחצר הארמון ולגנים שסביבו אינה כרוכה בתשלום, כך שניתן להגיע ולהתרשם מהמבנה מבחוץ בלי צורך לרכוש כרטיסי כניסה. עם זאת, כדי להכנס אל תוך הארמון יש לקנות כרטיסי כניסה לגלריה ולמוזיאון הנמצאים בתוכו. גם שעות הביקור הן לפי שעות הפתיחה של מוסדות אלה. הגלריה הלאומית והמוזיאון להיסטוריה פתוחים בכל יום למעט ימי שני, בין השעות 10:00-18:00. בחורף נסגרים הגלריה והמוזיאון בשעה 16:00. כרטיס למוזיאון עולה 2400 פורינט, חצי מחיר לילדים מגיל 6. כרטיס לגלריה הלאומית עולה 4200 פורינט. 

מי שיודע שירצה לבקר במוזיאונים נוספים בודאי ישמח לנצל את הכרטיס הזה, ה-Budapest Card, שמקנה נסיעה חופשית בתחבורה הציבורית בעיר, כניסה לכל המוזיאונים המרכזיים, 2 סיורים מודרכים – אחד בבודה ואחד בפשט, כניסה למרחצאות חמים והנחות בעוד מגוון מקומות. ניתן לבחור כרטיס שתוקפו החל מ-24 ועד 120 שעות (5 ימים). מחיר הכרטיס נע בין 12,000 ל-35,000 פורינט, תלוי במשכו.

לרכישת הכרטיס לחצו כאן.

ביקור בארמון ובסביבתו

הביקור בארמון בודה הוא אחת החוויות הכי מרשימות בבודפשט. ראשית, נוף מרהיב של הדנובה ושל פשט נשקף מגבעת הארמון. מתחם הארמון כולו וגשר השלשלאות מספקים הזדמנויות צילום שאין שני להן, במיוחד בלילה כשהכל מואר. אך הביקור בארמון מומלץ לא רק בגלל יופיו, אלא גם בגלל המשמעות ההיסטורית והתרבותית שלו. כדי להבין לעומק את התרבות ההונגרית ולהכיר את ההיסטוריה העשירה של העיר, מומלץ מאוד לא להסתפק בסיור שטחי אלא להצטרף לאחד מהסיורים המודרכים המוצעים בארמון וסביבותיו.

ראשית, שימו לב: הארמון הוא רק אחד מהבניינים שבגבעת הטירה (וכמובן המרשים מביניהם). למי שרוצה לבקר בחלקים נוספים של הגבעה, ולראות גם את כנסיית מתיאש, מבצר הדייגים, בית החולים בסלע ועוד, בלי לגמור את היום כשהוא נופל מהרגליים, מומלץ להשתמש בשירותיו של אוטובוס התיירים שמאפשר לעלות ולרדת בכל אחת מ-5 התחנות שמקיפות את המתחם כולו.

לרכישת כרטיסים לחצו כאן.

ולסיורים עצמם

בסיור הזה מטיילים עם המדריך ברחובות המרוצפים העתיקים סביב כנסיית מתיאש ומבצר הדייגים המרהיבים ביופיים, חוקרים את הארמון המלכותי ונהנים מנוף מהמם של הנהר והגשרים שחוצים אותו. תצאו עם המון ידע וכמובן עם תמונות מהממות.

להזמנת כרטיסים לחצו כאן.

אם ההיסטוריה של האזור מעניינת אתכם במיוחד, מומלץ להצטרף לסיור עם היסטוריון מוסמך, שכולל גם הפסקת קפה!

להזמנת כרטיסים לחצו כאן.

ואם אתם רוצים סיור פרטי, של עד 6 אנשים, לחצו כאן.

אם אתם מחפשים משהו קצת אחר, תוכלו לצאת לסיור במערות מתחת לארמון בודה. המערות נוצרו בעבודה משולבת של הטבע ובני האדם לאורך מאות שנים. בסיור חוקרים את רשת המערות והמנהרות התת קרקעיות שמתחת לארמון ולומדים על הגיאולוגיה שלהן. וכמובן שומעים את הסיפורים הכי מעניינים על ההיסטוריה שלהן בעת ששימשו למטרות שונות, למשל ככלא בימי הביניים.

לבעלי הלב החזק, מומלץ להצטרף לסיור ערפדים לילי בטירת בודה! המדריך בבגדים הגותיים יוביל אתכם דרך ההיסטוריה של הונגריה ושליטיה, היכן שלפי האגדה שוטטו ערפדים ברחובות. הסיור הפופולרי נמשך כשעתיים ובטוח שתצאו ממנו עם הרבה ידע היסטורי, ועם הערכה מחודשת לדרקולה.

למי שרוצה לוודא שיהיו לו תמונות מעולות מהביקור, הנה סיור של שעה בן מצודת הדייגים לארמון בודה, במהלכו תצולמו באופן מקצועי על רקע הבניינים והנוף.

להזמנת כרטיסים לחצו כאן.

טירת בודה

טיפים למבקרים בארמון בודה

למי שמסתפק בביקור בחצר הארמון ובגנים ולא מעונין לסייר בגלריה ובמוזיאון, מומלץ להגיע דווקא בימי שני, אז הם סגורים ועומס המבקרים בסביבת הארמון יורד. ימי רביעי וחמישי בבוקר גם הם יחסית רגועים, למי שרוצה להכנס אל תוך הארמון.

חצר הארמון פתוחה בכל שעות היום והלילה, והיא מקום מקסים ורומנטי לטייל בו לפנות בוקר, לפנות ערב או בלילה.

ב-20 באוגוסט בכל שנה וביומיים שלפניו או אחריו, מתקיים בארמון בודה פסטיבל המלאכות, חגיגה של אמנות ותרבות הונגרית. ה-20 באוגוסט הוא חג הונגרי לאומי, בו חוגגים את הולדת הממלכה ההונגרית. לכבוד יום זה נערך הפסטיבל ובו מופעים של בעלי מלאכה מסורתיים שונים כגון אורגים, צורפים, קדרים, אמני זכוכית ועוד. בנוסף מתקיימים קונצרטים, מופעים של ריקודי עם הונגריים, וכמובן הרבה דוכנים ואוכל רחוב. יש צורך לקנות כרטיס כניסה לפסטיבל, שכולל גם כניסה אל הארמון. בימי הפסטיבל לא ניתן להיכנס לארמון ללא כרטיס לפסטיבל! בכל מקרה אם הגעתם לבודפשט בימי הפסטיבל מומלץ מאוד לבקר בארמון דווקא אז ולהנות מחוויה משודרגת.

בספטמבר או אוקטובר בכל שנה מתקיים בארמון בודה פסטיבל היין של בודפשט. הפסטיבל כולל הופעות וקונצרטים שבמהלכם אפשר להנות מהיינות ההונגריים, וגם תהלוכת קציר גדולה. בתהלוכה מיוצגים אזורי היין השונים של הונגריה, עם בגדים מסורתיים, שירה וריקודים. אז אם אתם מתכננים להגיע לבוקרשט בספטמבר או אוקטובר, כדאי לברר מתי בדיוק מתקיים הפסטיבל השנה.

כתבות נוספות על בודפשט באתר

מתעניינים במידע נוסף על בודפשט והונגריה? הנה עוד כתבות באתר שיעזרו לכם לתכנן את החופשה הבאה בבודפשט:

  •  

  •  

  •  

  •  

נשמח לשמוע בתגובות על הביקור שלכם בארמון בודה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

טסים לבודפשט

רוצים סיור מודרך?

כנסו לפורטל למציאת סיור בעברית שישדרג לכם את החופשה בבודפשט!

רוצים טיפים שווים?

יאללה, שלחי לי לאימייל...

דילוג לתוכן