ארמון ופארק פנה

ארמון ופארק סינטרה

ארמון ופארק פנה

הארמון הלאומי (מתוך שניים) הנמצא בעיירה סינטרה נחשב ליעד ביקור מוביל בפורטוגל (נחשב לאחד משבעת פלאי פורטוגל). הקרבה של העיירה לעיר ליסבון הופכת את ההגעה לארמון נוחה ומהירה ומאפשרת גם למי שמגיעים למעט ימים לפורטוגל, לצאת לגיחה ולראות את הפארק והארמון הצבעוני והמיוחד הזה, מבחוץ ומבפנים.

לפני שנסביר איך להגיע, כרטיסים ומה לראות, נספר על ההיסטוריה של הארמון שכן ההיסטוריה שלו עושים את הארמון לא פחות מהמראה והפאר שלו. 

ארמון פנה סינטרה

ארמון פנה – 800 שנה של היסטוריה

במאה ה-12 הוקם המבנה הראשון במקום שבו ניצב כיום הארמון. זו הייתה קפלה שנועדה לתפילה לכבוד "הגברת שלנו מפנה". הגברת פנה, נחשבת לגבירה האחראית על הבריאות ומאחוריה ישנו סיפור מעניין. הגברת פנה היא למעשה ציור של אישה שנמצא בכפר ליד ההר פנה דה פרנסי'ה בספרד ( (Peña de Francia ומיוחס לה אירוע בדרגת נס.

בנו של פקיד ספרדי בשם מיגל חלה במחלה קשה, הוא מצא את הציור עם הדמות של אישה ומסיבה לא ברורה הניח את הציור על כל חלק בגוף שלו שכאב ולדבריו הוא הרגיש מיד הקלה. הוא סיפר למשפחתו וכולם החלו להתפלל לאותה גברת מפנה דה פרנסי'ה וכך היא הפכה (מבחינת האמונה הנוצרית) לגברת האחראית על הבריאות.

במאה ה -15 הורה המלך מנואל הראשון להפוך את הקפלה למנזר לשהות של נזירים והמקום הפך ליעד תפילה צנוע אך משמעותי. במאה ה-18 המנזר נפגע מפגיעת ברק ולאחר כמה שנים נחרב כמעט לחלוטין ברעידת האדמה הקשה (1775) שפקדה את פורטוגל. כ-80 שנה לאחר מכן (1838) החליט המלך פרדיננד השני לקנות את כל האזור ולבנות שם ארמון קיץ למשפחת המלוכה.

על מלאכת הבנייה הופקד אדריכל גרמני בשם וילהלם לודוויג פון אשווגה. הבנייה נמשכה כ- 12 שנה כאשר המלך פרדיננד (שהיה אדם משכיל ובעל תרבות שרכש אותה בכל אירופה) היה מעורב בהרבה החלטות סביב קישוטים וסמליים בארמון. לאחר מות פרדיננד הארמון עבר לאשתו השנייה שהייתה רוזנת (יש לה בקתת מגורים בפארק פנה). לאחר כמה שנים היא מכרה את הארמון בחזרה לבית המלוכה.

בתחילת המאה העשרים הארמון והפארק נקנו על ידי המדינה, והארמון סווג כאתר לאומי וכמוזיאון. באופן סמלי, המלכה אמליה שהייתה המלכה האחרונה של פורטוגל ישנה בארמון את הלילה האחרון לפני שנשלחה לגלות כאשר מוסד המלוכה פורק.

האדריכלות, ממש בקצרה

הארמון כולל ערבוב של סוגי אדריכלות שונים ששאבו השראה מכל מיני סגנונות שהיו נהוגים בימי הביניים, כולל מהאימפריה המורית המוסלמית וגם ממדינות אירופה השונות. בסופו של דבר התקבל ארמון בעל השפעות סגנוניות רבות שהפכו אותו לאטרקציה הגדולה שהוא כיום.

איך מטיילים בארמון ופארק פנה?

האתר כולל שני חלקים, פארק גדול  וארמון, ניתן לבקר בשניהם או רק באחד מהם. אם כי קשה לראות מישהו שמגיע עד לכאן ומבקר רק בפארק ולא בארמון.

הפארק

85 דונם של צמחיה, שבילים, שרידים מהעבר ונופים מרהיבים. ניתן להתהלך בפארק ולהנות מעצים מרשימים, צמחיה מגוונות, מזרקות, מערת הנזיר (שריד לימי המנזר), מקדש העמודים, אגמים ועוד. בפארק נמצאת גם הבקתה של אשתו השנייה של פרדיננד (לאחר מות אשתו הראשונה).

המלצה! הגיעו עד הצלב הגדול, זו הנקודה הגבוהה ביותר והנוף מרהיב.

הארמון

בולט מאד בצבעוניות שלו, אך חשוב לדעת כי הוא נצבע מחדש בסוף המאה העשרים מכיוון שצבעיו דהו כמעט לחלוטין. הסיור מתבצע בחצר הארמון, בחומות ובתוך הארמון עצמו וכולל, כניסה למרבית החדרים (שינה, ישיבות, אכילה, מטבחים ואחרים), ניתן לראות דיוקנאות, ציורים, ריהוט, כלים ועוד פריטים היסטוריים המציגים את חיי המלכים בארמון.

מתי לבקר בארמון ובפארק פנה?

ניתן לבקר כל השנה, אם כי החל מהאביב ועד הסתיו עומס המבקרים גבוהה במיוחד. הנופים מהארמון והפארק יפים מאד, אולם בימים מעוננים ובחורף קשה לראות. ימי ראשון הם הימים העמוסים ביותר ומומלץ להימנע מביקור בימים אלו.

הפארק והארמון פתוחים כל השבוע מהשעה 10:00 בבוקר ועד שש בערב.

היכן קונים כרטיסים?

ניתן לקנות כרטיסים במקום באמצעות מתקנים אוטומטים הנמצאים בכניסה למתחם הפארק.

אם זאת עדיף לבצע רכישה מראש באופן מקוון, כדי להבטיח לעצמכם מקום. ניתן לקנות כרטיס רק לפארק (7.5 יורו) או כרטיס משולב פארק וארמון (14 יורו).

אתרים מומלצים ואמינים לרכישת כרטיסים הם: Tiqets ו- Get Your Guide.

אם אתם בליסבון, תוכלו לצאת לטיול יום מודרך כולל הסעות בו תבקרו בפארק ובארמון – לחצו כאן לעלויות וזמנים. בסיור עוברים באתרים נוספים כמו פארק הטבע סינטרה- קסקאיס וכפר הדייגים הציורי קסקאיס.

איך מגיעים לפארק ולארמון ?

לסינטרה ניתן להגיע במסגרת טיול יום מליסבון או לישון לילה או יותר בעיר. מי שמעוניינים לקרוא על הגעה לסינטרה ועל האטרקציות האחרות שהיא מציעה יכולים לעשות זאת כאן.

מי שמגיעים לעיר ברכב יכולים להגיע לאחד החניונים הקרובים לארמון, אולם הסיכוי למצוא שם חנייה לא גבוהה (אפשר להמתין עד שמישהו יצא). לחלופין ניתן להחנות את הרכב למטה (הארמון נמצא על גבעה) ולקחת שירות הסעות או תחבורה ציבורית.

בכניסה למתחם הארמון ניתן לקנות כרטיס לאוטובוס (שאטל) שמעלה לארמון למעלה. ניתן אמנם לעלות ברגל, אך מדובר בעלייה לא קלה.

הגעתם לפורטוגל, אתם כבר בליסבון, תנו קפיצה לסינטרה ובקרו בארמון.

ביקרתם בארמון ופארק פנה? נשמח שתוסיפו את חוות דעתכם על המקום בתגובות.

Picture of שיר ים פסקה

שיר ים פסקה

אני בעלת הבלוג צ'ק אין-אאוט, בו אני מתעדת את הטיולים שלי בארץ ובעולם. בבלוג תוכלו למצוא הרבה המלצות מה לעשות בכל יעד, אטרקציות מגניבות, מקומות לינה שווים, סיורים מגניבים, מסלולי טבע שלא כדאי לפספס, מסעדות עם אוכל צמחוני ועוד המלצות שוות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצים טיפים שווים?

יאללה, שלחי לי לאימייל...

דילוג לתוכן